Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Skroutz εξαγοράζει τη MYJOBNOW Delivery και “μπαίνει” στο last-mile

Η SendX είναι το εμπορικό courier brand της MYJOBNOW Delivery.

Στην εξαγορά της MYJOBNOW Delivery (με την εμπορική επωνυμία SendX),  προχώρησε η Skroutz, «μπαίνοντας» δυναμικά στον χώρο του last-mile delivery, που υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω της ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η  απόκτηση της εταιρίας εντάσσεται στο όραμα και την στρατηγική ανάπτυξης της Skroutz να προσφέρει «τη βέλτιστη εμπειρία ηλεκτρονικών αγορών» σε κάθε στάδιο του ταξιδιού του χρήστη. Η στρατηγική αυτή επένδυση θα επιτρέψει στην Skroutz να αναπτύξει το κομμάτι των ταχυμεταφορών, δημιουργώντας το δικό της δίκτυο και καλύπτοντας το «last mile» που αφορά την παράδοση των παραγγελιών στους καταναλωτές. Επιπλέον, ενισχύεται η δυναμική του Marketplace της με νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η άμεση ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου delivery ήταν επιτακτική ανάγκη θα λέγαμε μια και υπηρεσία Skroutz Marketplace,, όπου καταστήματα χωρίς Eshop έχουν πλήρεις υπηρεσίες πληρωμών και παραδόσεων μέσω του Skroutz, αναπτύσσεται ραγδαία.

Αν και ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε επίσημα αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασε το 1.5 εκατ. ευρώ.

Η SendX, θα εξυπηρετεί παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω του Skroutz στην Αττική, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ώστε να εξυπηρετεί ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών πανελλαδικά.

Η SendX είναι το εμπορικό courier brand της MYJOBNOW Delivery. H MYJOBNOW Delivery ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2019 ως spin-off της MYJOBNOW με founders τους Στέφανο Κατσίμπα, Αγαμέμνονα Παπάζογλου και Αλέξανδρο Παπασπυρίδη. Η εταιρεία, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο του courier τον Αύγουστο του 2020 και σήμερα διακινεί περισσότερες από 2.000 παραγγελίες ημερησίως. Στην MyJobNow έχουν επενδύσει τα funds VentureFriends και Velocity Partners.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Στέφανος Κατσίμπας δήλωσε στο Startupper: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δουλέψουμε με την υπέροχη ομάδα του Skroutz για να δώσουμε μια την καλύτερη δυνατή εμπειρία last – mile στους καταναλωτές του marketplace».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Skroutz, δήλωσε σχετικά ότι «Το Skroutz εισέρχεται πλέον σε μία νέα εποχή στην οποία πρωτοστατεί η ολοκληρωμένη εμπειρία του καταναλωτή από τα πρώτα βήματα με την είσοδο στην πλατφόρμα, την αναζήτηση προϊόντων από αξιόπιστους συνεργάτες, τις ασφαλείς και ευέλικτες συναλλαγές και τέλος την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων στον καταναλωτή. Αντιλαμβανόμενοι τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά και με στόχο να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, προχωρούμε σε καθετοποίηση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων, παρέχοντας νέες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης στο «last-mile», το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό τμήμα στο «ταξίδι» του χρήστη στο www.skroutz.gr».

Σημειώνεται ότι η MyJobNow θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ως ανεξάρτητη εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα:

Η Skroutz αποκτά το 25% της EveryPay και προχωρά σε στρατηγική συνεργασία

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις