Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελβετική Startup κυκλοφορεί το πρώτο “βραχιόλι” που μετρά την αρτηριακή πίεση!

Η ελβετική startup Aktiia κατάφερε να “προσπεράσει” τη Fitbit, την Apple και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς και να γίνει η πρώτη εταιρεία που αποκτά ρυθμιστική έγκριση για να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα “βραχιόλι” που θα μπορεί να μετρά την αρτηριακή πίεση αυτού που το φοράει.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε τη σήμανση CE για το βραχιόλι της, η οποία της επιτρέπει να πουλήσει το εργαλείο της στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και σε ορισμένες άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Σε δηλώσεις του στο Sifted, ο CEO της Aktiia Michael Kisch,  ανέφερε ότι αυτό το “βραχιόλι” το οποίο διαθέτει έναν οπτικό αισθητήρα για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης των χρηστών 100 φορές την εβδομάδα, δεν είναι απλώς ένα καταναλωτικό gadget. Όπως εξήγησε, χρειάστηκαν 15 χρόνια δοκιμών για να αναπτυχθεί και είναι εξαιρετικά ακριβές.

«Τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι ιατρικού τύπου και έχουν επικυρωθεί κλινικά σε πολλές μελέτες. Τελικά θέλουμε οι γιατροί, καθώς και οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν το προϊόν, να είναι άνετα με αυτά τα δεδομένα», είπε ο Kisch, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι πρόκειται για ιατροτεχνολογικό προϊόν είναι αυτό που θα το κάνει να ξεχωρίσει.

Σημειώνεται ότι το προϊόν θα κυκλοφορήσει πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και Ολλανδία. Σύμφωνα με τον Kisch η κυκλοφορία του στην Ευρώπη θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς τους επόμενους 6 με 12 μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις