Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Pyletech Technologies ενώνει τις δυνάμεις της με την CIBOS για την ανάπτυξη UAVs και drone

Η Pyletech Technologies Greece, η ελληνική εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων νέων τεχνολογιών στους τομείς της αεροναυπηγικής και της παραγωγής ενέργειας, προχωρά σε συνεργασία με την startup/τεχνοβλαστό CIBOS για την ανάπτυξη συστημάτων drone και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η CIBOS, η οποία ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2020 από μία εκ των πιο επιτυχημένων ερευνητικών ομάδων της χώρας, του Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα αναλάβει εκ μέρους της Pyletech τον σχεδιασμό ειδικών UAVs και drone. Η ανάπτυξη UAVs και drone που μπορούν να εκτελέσουν μεταφορικό έργο σε ευρύ γεωγραφικό πεδίο, με ικανοποιητική ταχύτητα (100 -120km/h) και έχοντας σημαντική ανυψωτική ικανότητα φορτίου (100–150kg), πέραν των απλών χρήσεων επιτήρησης εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Pyletech. Στην ερευνητική ομάδα του έργου συμμετέχουν επιτυχημένοι ερευνητές και μηχανικοί από την Ελλάδα (ΕΠΙΣΕΥ – ΕΜΠ) και την Ισπανία (Aerospace Research Center FADA CATEC).

H συνεργασία αυτή συμβάλλει στον στόχο του ομίλου για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης ανταγωνιστικής ελληνικής βιομηχανίας, με εξωστρεφή προσανατολισμό, η οποία θα παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, θα δημιουργεί υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία, θα απασχολεί άριστα εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και θα υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις