Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple επενδύει 3,6 δισ. δολάρια στην Kia Motors για την παραγωγή του Apple Car

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά δημοσιεύματα, η Apple σχεδιάζει νέα επένδυση ύψους 3,6 δισ. δολαρίων στην Kia Motors στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία έχει συμφωνήσει με την Apple να αναλάβει την παραγωγή των αυτοκινήτων που σχεδιάζει η αμερικανική εταιρεία στο εργοστάσιο της Kia στην Georgia. Στόχος της Apple είναι να λανσάρει τα πρώτα της αυτοκίνητα εντός του 2024, με την Kia να δεσμεύεται για 100.000 οχήματα τον χρόνο.

Δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Korea IT News επιβεβαιώνουν τις φήμες για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών η οποία εκτός απροόπτου θα επισημοποιηθεί στα τέλη του μήνα.

Ο ειδικός σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, δήλωσε σήμερα πως η εταιρεία βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Hyundai. Μάλιστα, η Apple θα χρησιμοποιήσει τo σύστημα ηλεκτρικής μπαταρίας E-GMP καθώς και  την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai για την παραγωγή του σασί του Apple Car.

Όπως δήλωσε ο κ. Kuo, το πρώτο Apple Car δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το 2025 παρά τα σχέδια της Apple για μια γρηγορότερη είσοδο στην αγορά του αυτοκινήτου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις