Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Viva Wallet: Ο πρώτος ελληνικός μονόκερος;

Τον πρώτο της “μονόκερο” φαίνεται πως απέκτησε η Ελλάδα, και αυτός δεν είναι άλλος από τη Viva Wallet, την ταχύτατα αναπτυσσόμενη Scaleup που καινοτομεί στον χώρο του Fintech.

Μια τελευταία “αινιγματική” δημοσίευση του ιδρυτή και CEO της εταιρείας Χάρη Καρώνη, αφήνει να εννοηθεί ότι η εταιρεία πέτυχε το πολυπόθητο ορόσημο, με την αποτίμησή της να αγγίζει ή και να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Η Viva Wallet ιδρύθηκε το 2000 και είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που διαθέτει εξολοκλήρου υποδομή στο MIcrosoft Azure cloud με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους.

Η εταιρεία παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω των καινοτόμων Smart Android τερματικών ή μέσω της νέας εφαρμογής Android Viva Wallet POS app για φυσικά καταστήματα και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα. Επίσης, προσφέρει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard. Οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και σε 10 νομίσματα. Η Viva Wallet είναι επίσημο μέλος της Visa και της MasterCard για υπηρεσίες aquiring και issuing.

Επίσης, από το 2020, η Viva Wallet Holdings κατέχει Ελληνική τραπεζική άδεια (VIVABANK SA) και άδεια Ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας PSD II για δραστηριότητες στην περιοχή ΕΟΧ-31 και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Viva Wallet συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 250 κορυφαίες Fintech εταιρείες στον κόσμο, από το CB Insights.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις