Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ιαπωνική Renesas Electronics εξαγόρασε την Dialog Semiconductors για 4,9 δις Ευρώ

Η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών συστημάτων συσκευών IoT Dialog Semiconductor με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και γραφεία στην Ελλάδα, αποδέχτηκε την προσφορά εξαγοράς των 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά από την ιαπωνική Renesas Electronics η οποία ενισχύει την παρουσία της στο IoT στις ασύρματες λύσεις και βιομηχανικές υποδομές.

Η συμφωνία έχει γίνει αποδεκτή και από τα δύο διοικητικά συμβούλια αλλά εξακολουθεί να απαιτεί ρυθμιστικές εγκρίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και έγκριση από τους μετόχους της Dialog, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021.

H Dailog Semiconductors έχει πελάτες την Apple, στην παρέχει τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας και άλλες λύσεις για τις φορητές συσκευές της, αλλά και τις Samsung και Xiaomi ειδικά για τα wrist bands, με τα τελευταία της Xiaomi να βασίζονται σε λύσεις που έχουν αναπτυχθεί στην Πάτρα.
H Renesas ανέφερε ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα την βοηθήσει να δημιουργήσει πιο ολοκληρωμένες λύσεις για την εξυπηρέτηση “τμημάτων υψηλής ανάπτυξης στις αγορές IoT, στη βιομηχανία και στη αυτοκινητοβιομηχανία”, εκτός από τις εφαρμογές ασφάλειας και προστασίας που ήδη προσφέρει.

Η Renesas έχει επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια με στόχο να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της σε καταναλωτικές συσκευές ενώ οι δυο τελευταίες της εξαγορές ήταν το 2017 με την απόκτηση της Intersil και το 2019 με την Integrated Device Technology.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις