Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Earnix: Ένας ισραηλινός μονόκερος για AI στις χρηματοοικονομικές προσφορές

H Startup με γραφεία σε τρεις ηπείρους μόλις ολοκλήρωσε χρηματοδότηση ύψους 75 εκατ. δολαρίων.

Η fintech Startup Earnix, η οποία έχει αναπτύξει ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες να εξατομικεύουν τις οικονομικές προσφορές τους σε πελάτες, ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων δολαρίων με μια αποτίμηση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, εισερχόμενη στο κλαμπ των μονόκερων.

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Startup να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές αλλά  να βελτιώσει το λογισμικό που βοηθά τις τράπεζες και τους ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν στους πελάτες εξατομικευμένες τιμές και προϊόντα ενώ παράλληλα και οι εξαγορές άλλων Startups είναι μέσα στα σχέδια της ηγετικής ομάδας της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud της Earnix συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με προηγμένα αναλυτικά στοιχεία big data που κάνουν μοντελοποίηση και προσομοιώσεις και επιτρέπει στους τραπεζικούς και ασφαλιστικούς πελάτες να δίνουν εξατομικευμένες προσφορές τιμών και προϊόντων στους πελάτες τους σε πραγματικό χρόνο.

Επικεφαλής του επενδυτικού γύρου ήταν η Insight Partners, με τους υπάρχοντες επενδυτές JVP, Vintage Partners και Israel Growth Partners να συμμετέχουν στον γύρο.

Η επένδυση θα επιταχύνει την εμβέλεια και τον αντίκτυπο της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας την ικανότητά μας να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα αναγκών του κλάδου και να παρέχουμε τις καλύτερες εξατομικευμένες τιμές και προϊόντα σε κάθε πελάτη, κάθε φορά“, δήλωσε ο Udi Ziv, Διευθύνων Σύμβουλος της Earnix σχετικά.

Οι πελάτες στην ασφαλιστική και τραπεζική αγορά είναι αναγκασμένοι να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και σχετικές διαδικασίες, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί“, ανέφερε ο Τζόναθαν Ρόζενμπαουμ, διευθυντής της Insight Partners. “Το λογισμικό ως υπηρεσία που προσφέρει η Earnix είναι μοναδικά τοποθετημένο για να καλύψει αυτή τη ζήτηση προς όφελος των πελατών της και των τελικών καταναλωτών“, συνέχισε.

Η Earnix, η οποία επιδιώκει να μεταμορφώσει τον ασφαλιστικό και τραπεζικό κλάδο, παρέχει όλα τα εργαλεία για την ασφάλιση και τον τραπεζικό τομέα, καθώς μετακινούνται σε εξατομικευμένα προϊόντα και προσφορές σε πραγματικό χρόνο“, δήλωσε ο Erel Margalit, πρόεδρος της Earnix και ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της JVP.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις