Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η σουηδική Sinch απέκτησε την αμερικανική Inteliquent για 1,1 δισ. δολάρια!

Την αμερικανική εταιρεία παροχής φωνητικής επικοινωνίας Inteliquent εξαγόρασε η Σουηδική εταιρεία cloud επικοινωνιών Sinch, έναντι συνολικού ποσού της τάξεως των 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, η τελευταία επιτυγχάνει από τη μια πλευρά να ενισχύσει σημαντικά το προϊοντικό της πορτφόλιο και από την άλλη να διεισδύσει στην αγορά των φωνητικών επικοινωνιών στις ΗΠΑ, κατέχοντας -πλέον- ηγετική θέση σε αυτήν. Μάλιστα, κατ’ αυτό τον τρόπο η Sinch αναμένεται να μεταβληθεί σε ηγέτιδα εταιρεία στον παγκόσμιο στερέωμα των πλατφορμών cloud επικοινωνιών. Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως η συνένωση των όσων έχουν να… εισφέρουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές, αυτομάτως επιτρέπει την ταχύτατη ανάπτυξη του business, με την ταυτόχρονη διασφάλιση ανώτερου επιπέδου πελατοκεντρικής εμπειρίας προς τους πελάτες τους.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Σουηδική εταιρεία κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους έχει επιδοθεί σε μια διαρκή διαδικασία εξαγορών, αποκτώντας κατά σειρά την ACL Global έναντι 62 εκατ. ευρώ την SAP Digital καταβάλλοντας τίμημα της τάξεως των 225 εκατ.ευρώ την Wavy έναντι 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το φθινόπωρο του 2019, εξαγόρασε την Γαλλική startup myElefant.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις