Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O πρώην επικεφαλής της Mastercard ετοιμάζεται να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια σε ευρωπαϊκές Fintech

Μετά από 24 χρόνια στη Mastercard, ο Javier Perez “κρέμασε τα παπούτσια” του τον περασμένο μήνα και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που ξέρει καλύτερα: τις εταιρείες πληρωμών. Αφήνοντας το πόστο του Ευρωπαϊκού Προέδρου της εταιρείας, ο Perez αναλαμβάνει πλέον το ρόλο του επενδυτή και, δημιουργώντας το δικό του fund, σκοπεύει να στηρίξει τις πιο υποσχόμενες Startups του τομέα πληρωμών.

Το νέο fund, ονόματι Global PayTech Ventures, διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 100 εκατομμύρια δολάρια και, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Sifted, πρόκειται να στοχεύσει στη νέα γενιά επιτυχημένων εταιρειών. Αν και η έδρα του είναι στις ΗΠΑ, στο στόχαστρο του μπαίνει – παραδόξως – η Ευρώπη, όπου ο Perez είναι πεπεισμένος ότι “κρύβονται” τα επόμενα παγκόσμια success stories.

Μάλιστα, η πρώτη επένδυση έχει ανακοινωθεί ήδη και αφορά την εταιρεία Subaio από τη Δανία, που έλαβε 4 εκατ. δολάρια. Η Subaio επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στις τράπεζες να προειδοποιούν τους πελάτες τους για επερχόμενες προγραμματισμένες πληρωμές και να τις ακυρώνουν γρήγορα. Η εταιρεία έχει ήδη συνεργαστεί με 8 σκανδιναβικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον Perez, η δεύτερη επένδυση του fund θα “πάει” σε μια ολλανδική εταιρεία και είναι ήδη στα τελευταία στάδια ολοκλήρωσης του deal.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις