Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Challenger banks: Ρεκόρ με 42,4 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του 2021!

Οι προϊοντικές προτάσεις των challenger banks τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της δημοτικότητας τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Trading Platforms UK, οι εφαρμογές των ευρωπαϊκών ψηφιακών τραπεζών προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 42,4 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του 2021 σημειώνοντας αύξηση 18,8%.

Μέχρι το Δεκέμβριο, τα download της εφαρμογής της Revolut, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, αναμένεται να φτάσουν τα 18 εκατομμύρια. Η Monzo κάνει λόγο για 7,3 εκατομμύρια download ενώ η N26 και η Monese υπολογίζουν πως οι χρήστες των εφαρμογών τους έως το τέλος του έτους θα αυξηθούν σε 6,9 και 4,2 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Στην Ευρώπη τα στοιχεία των app που έχουν αναπτύξει οι ψηφιακές τράπεζες δείχνουν πως κλάδος σημειώνει σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, οι ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπονται για τα επόμενα χρόνια πιστοποιούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες των challenger banks οι οποίες έχουν καταστεί βασικό στοιχείο στη λειτουργία του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι θετικές προβλέψεις για τη νέα δεκαετία προκύπτουν από την ικανότητα των challenger banks να αναπτύσσουν καινοτόμες τραπεζικές υπηρεσίες και βελτιωμένα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Κατά κύριο λόγο απευθύνονται περισσότερο σε επαγγελματίες αλλά και για όσους αναζητούν ψηφιακές τραπεζικές λύσεις στην αγορά. Μάλιστα, η δυναμική των νεοτραπεζών ενισχύεται ακόμα περαιτέρω καθώς δημιουργούν λύσεις σε πρακτικά προβλήματα που συνοδεύουν τη λειτουργία του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος.

Επιπλέον, η πανδημία έχει λειτουργήσει ως καταλύτης για την αύξηση του ενδιαφέροντος σχετικά με τις εφαρμογές των challenger banks. Η υγειονομική κρίση έδωσε μια μοναδική ευκαιρία στις επιχειρήσεις του κλάδου να «ανθήσουν», καθώς οι καταναλωτές διεθνώς στράφηκαν προς ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού ενθάρρυναν μια σειρά πρακτικών όπως οι ανέπαφες συναλλαγές με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων να χρησιμοποιεί πλέον τις υπηρεσίες των challenger banks για τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Ένας άλλος βασικός λόγος για την άνοδο των challenger banks είναι οι αυξανόμενες επενδύσεις που προέρχονται από venture capital με τους επενδυτές να στρέφουν μαζικά το ενδιαφέρον τους για τις fintech επιχειρήσεις. Η ροή νέου κεφαλαίου έχει επιτρέψει στις challenger banks να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες, να αυξήσουν το reach, να ενισχύσουν συστήματα ασφαλείας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους πελάτες τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις