Έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη παιχνιδιών εξερεύνησης πόλεων

Η Ρουμανική Questo «σήκωσε» 1,5 εκατ. δολάρια

Το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων κατάφερε να αντλήσει η Questo, μια Ρουμανική startup που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη παιχνιδιών εξερεύνησης πόλεων. Της όλης διαδικασίας ηγήθηκε η Early Game Ventures, με την ενεργή υποστήριξη της Sparking Capital, δύο επενδυτικών fund που εδρεύουν στη Ρουμανική πρωτεύουσα.

Τα παιχνίδια που αναπτύσσει η Questo απευθύνονται πρωτίστως στους τουρίστες-επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του Βουκουρεστίου, ενώ στο επίκεντρό του ενδιαφέροντός τους βρίσκεται η παροχή μάθησης και ενδιαφερόντων πληροφοριών σχετικά με την ίδια την πόλη, έχοντας την καθοδήγηση μιας φορητής εφαρμογής. Μάλιστα, η όλη δράση μπορεί να προσομοιάζει σε μια διαδικασία ξενάγησης, εντούτοις όμως οι «παίκτες»-επισκέπτες, τουρίστες και εν γένει κάτοικοι επιλύουν αινίγματα με βάση το άμεσο περιβάλλον στο οποίο και βρίσκονται, «ξεκλειδώνοντας» καινούρια τοπία και χώρους με υποκείμενες ιστορίες που συνδυάζουν δημιουργικά γεγονότα και μυθοπλασία.

Κάθε παιχνίδι εξερεύνησης πόλης δημιουργείται από ντόπιους ή σε συνεργασία με επιχειρηματικούς εταίρους (λ.χ. ταξιδιωτικούς πράκτορες, αξιοθέατα, αεροπορικές εταιρείες) με βάση την κατανομή των εσόδων σε τοπικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Questo κατάφερε να έχει υπερδιπλασιάσει την επικράτεια που καλύπτει μέσω των παιχνιδιών της. Ήδη, από τις αρχές του περασμένου έτους, λειτουργούσε σε 40 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εντός του πρώτου διμήνου του 2021, έχει καταφέρει να επεκταθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις σε τέσσερις ηπείρους και η προσφορά παιχνιδιών αυξήθηκε κατά 150%.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Ρουμανική εταιρεία επιδιώκει να διπλασιάσει τα μεγέθη που θα καλύπτει, χάρη στα «φρέσκα» κεφάλαια που μόλις έλαβε. Απώτερος στόχος της είναι να καλύπτει συνολικά 200 πόλεις μέχρι το τέλος του 2021, δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στην αγορά των ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις