Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδοτήσεις άνω του 1 δις για τις Ισραηλινές Startups τον Φεβρουάριο

Περισσότερα από 1.1 δισ. δολάρια σήκωσαν οι ισραηλινές startups τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Globes. Μάλιστα, το ποσό αυτό ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς πολλές εταιρείες επιλέγουν να μην ανακοινώσουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν.

Τον Ιανουάριο, οι Startups της χώρας κατέγραψαν μηνιαίο ρεκόρ, λαμβάνοντας επενδύσεις 1.44 δισ. δολαρίων. Ρεκόρ κατέγραψαν επίσης και το 2020 με 10 δις – ένα ρεκόρ που αναμένεται να σπάσει φέτος καθώς σε δύο μήνες το ποσό έχει ανέβει ήδη στα 2.5 δισ. δολάρια.

Η άνθιση αυτή, έρχεται καθώς πολλές εταιρείες, υγείας, κυβερνοασφάλειας και άλλων κλάδων, φαίνεται να ευνοήθηκαν από την πανδημία και την εξ αποστάσεως εργασία. Μέσα στον Φεβρουάριο, τρεις εταιρείες κυβερνοασφάλειας ολοκλήρωσαν τριψήφιους γύρους χρηματοδότησης: η Armis 125 εκατ. δολάρια, η CYE 120 εκατ. δολάρια και η Axonis 100 εκατ. δολάρια.  Αντίστοιχα μεγάλους γύρους εξασφάλισαν και Fintech εταιρείες όπως οι Earnix και Personetics, με την καθεμία να σηκώνει 75 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις