StartUpper

Το Netflix θέλει να σταματήσει να μοιραζόμαστε τους κωδικούς μας

Είναι ένα «κοινό μυστικό» για τους χρήστες του Netflix, ότι ένας λογαριασμός ποτέ δεν είναι μόνο… ενός. Συνήθως ο χρήστης που πληρώνει τη συνδρομή, δίνει τον κωδικό σε φίλους και κοντινά του πρόσωπα για να παρακολουθούν και αυτοί ταινίες και σειρές – και αυτό είναι κάτι που το Netflix γνωρίζει καλά. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία δεν είχε δείξει ότι αυτό είναι κάτι που την απασχολεί, ωστόσο τώρα ίσως κάτι έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με το CNBC, η διάσημη πλατφόρμα streaming κάνει μια δοκιμή που υποχρεώνει ορισμένους χρήστες να συνδεθούν σε δικό τους λογαριασμό εφόσον δεν είναι οι κάτοχοι του συνδρομητικού πακέτου. Ορισμένοι λοιπόν χρήστες, στην προσπάθειά τους να συνδεθούν έχουν έρθει αντιμέτωποι με το παρακάτω μήνυμα: «Αν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, θα πρέπει να εγγραφείτε σε δικό σας λογαριασμό προκειμένου να συνεχίσετε να παρακολουθείτε».

«Αυτή η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν λογαριασμούς στο Netflix, δικαιούνται να το κάνουν», δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, με εκπρόσωπό της ωστόσο να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται εκατοντάδες τέτοιες δοκιμές κάθε χρόνο. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι το Netflix μπορεί να μην επιβάλει εν τέλει μια ευρύτερη απαγόρευση στην κοινή χρήστη λογαριασμών. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.