Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η General Motors συνεργάζεται με Startup για να ανταγωνιστεί την Tesla

Πέντε χρόνια μετά την επένδυσή της στην Startup SolidEnergy Systems, η General Motors ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που κάνει να επιταχύνει τη μετάβασή της προς την ηλεκτροκίνηση.

Ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνεργασία την Πέμπτη, δήλωσε ότι στόχος είναι η βελτίωση της ενεργειακής πυκνότητας των μπαταριών ιόντων λιθίου, η οποία θα οδηγήσει στη μαζική υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον εξήγησε ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να κατασκευάσουν κοινές εγκαταστάσεις στη Μασαχουσέτη, με σκοπό να έχουν δημιουργήσει μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας έως το 2023.

Η SolidEnergy Systems, ή SES, έχει αναπτύξει μια μεταλλική μπαταρία λιθίου «χωρίς άνοδο» που βελτιώνει τη συνολική διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με το MIT, η πρόοδος των υλικών στις μπαταρίες της SES τους προσδίδει διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα, αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια συγκριτικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στα σημερινά smartphone, EV, φορητά, drone και σε άλλες συσκευές. Με λιγότερο βάρος και περισσότερο χώρο από μια μικρότερη μπαταρία, τα οχήματα μπορούν, χάρη σε αυτή τη μπαταρία, να γίνουν πιο ελαφριά ή να έχουν περισσότερο χώρο.

Αυτή η τεχνολογία, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της GM, θα μπορούσε να δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι της Tesla, σύμφωνα με νέα έρευνα της Cairn Energy Research Advisors. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για εκείνη, μιας και οι φιλοδοξίες της για την ηλεκτροκίνηση είναι τεράστιες. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει 30 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2025 και να πουλάει μόνο οχήματα αυτού του είδους έως το 2035!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις