Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διεθνής διάκριση από VCs και επενδυτές για την ελληνική DeepSea Technologies

Ανάμεσα στις κορυφαίες 15 startups που προωθούν τη βιωσιμότητα στην Ευρώπη, βρέθηκε η ελληνική DeepSea Technologies, σύμφωνα με VCs που έδωσαν την «ψήφο» τους στο Sifted. Οι επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι Norrsken, MAZE Impact, Talis Capital και ETF Partners κλήθηκαν να αποκαλύψουν ποιες εταιρείες παρακολουθούν στον χώρο αυτό και η Deepsea συμπεριλήφθηκε στη λίστα, ως μια επιχείρηση που «αντιμετωπίζει μια από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες στη Γη».

Η DeepSea Technologies, δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. H εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα – λογισμικό για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων. Η πλατφόρμα της ουσιαστικά παρακολουθεί την απόδοση και τα λειτουργικά δεδομένα πλοίων, κοινοποιώντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στους ιδιοκτήτες ή τους ναυλωτές. Με τα δεδομένα αυτά, η DeepSea στη συνέχεια προχωρά σε συστάσεις σχετικά με τον τρόπο αύξησης της αποδοτικότητας του πλοίου και του στόλου και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η DeepSea Technologies ιδρύθηκε το 2017 από τους Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και Roberto Coustas, οι οποίοι είχαν οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία και σπουδές πάνω στη μηχανική μάθηση. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η εταιρεία έχει καταφέρει να έχει ένα ισχυρό πελατολόγιο, στο οποίο περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος ναυλωτής στον κόσμο, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται προς κάθε κατεύθυνση. Στόχος της είναι να κατακτήσει κάθε εμπλεκόμενο στη ναυτιλιακή βιομηχανία, από ναυλομεσίτες έως τράπεζες, που θέλουν να παρακολουθούν την κατάσταση των πλοίων που έχουν χρηματοδοτήσει.

Στην προσπάθειά της αυτή, η εταιρεία έχει ως σύμμαχο το διαρκώς αυξανόμενο προσωπικό της – πάνω από 60 άτομα σήμερα – και τη λονδρέζικη ETF Partners, από την οποία έλαβε πέρυσι επένδυση 3 εκατ. ευρώ. Με τη βοήθεια αυτών και την τεχνολογία της ως «όπλο» η DeepSea έχει καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει και μπορεί μελλοντικά να πετύχει ακόμα περισσότερα. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Robert Genieser, Managing Partner της ETF, «ο Roberto και ο Κωνσταντίνος έχουν το κίνητρο και τη δέσμευση να κάνουν τη DeepSea μια μεγάλη επιτυχία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις