Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gerald Technologies: Η Startup με Έλληνα founder που ξεχώρισε στο YCombinator!

Στη λίστα με τους Έλληνες founders που διαπρέπουν στο εξωτερικό προστίθεται, μετά τις τελευταίες επιτυχίες της Φαίης Χριστοδούλου και του Πέτρου Βενετόπουλου, και ο Νίκος Καραμολέγκος, καθώς η εταιρεία του, Gerald Technologies, κατάφερε να ολοκληρώσει και να λάβει χρηματοδότηση από το Y Combinator. Το Y Combinator είναι ένας από τους πρώτους και μεγαλύτερους accelerators στις ΗΠΑ, o οποίος έχει βγάλει τεράστια ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας κυρίως, όπως το Dropbox, το reddit, το Weebly, και το Airbnb μεταξύ άλλων.

Η Gerald ξεχώρισε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης γιατί αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές πληρώνουν τους οικιακούς λογαριασμούς τους. Τους δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουν στην πλατφόρμα της τους λογαριασμούς που πληρώνουν και στη συνέχεια η εταιρεία συγχρονίζει τους λογαριασμούς αυτούς, ώστε να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις προθεσμίες και τις πληρωμές. Η τεχνολογία της, της επιτρέπει να «γνωρίζει» αυτόματα, το πότε ένα άτομο είναι πιθανό να χρειάζεται χρηματοδότηση για να καταφέρει να πληρώσει τους λογαριασμούς της και αυτό είναι το σημείο – «κλειδί» που διαφοροποιεί την Gerald από άλλες παρόμοιες λύσεις.

Γιατί αυτό έχει σημασία: Δύο τρίτα των Αμερικανών πολιτών έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τους λογαριασμούς τους σε καθεστώς «αυτόματης» πληρωμής, ωστόσο περίπου 100 εκατομμύρια δεν το κάνουν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τους επιβληθούν τέλη υπερανάληψης. Αν λοιπόν, ένας καταναλωτής έχει δώσει εντολή να πληρωθεί ένας λογαριασμός αυτόματα αλλά τη στιγμή εκείνη δεν έχει τα χρήματα που χρειάζονται, η τράπεζα θα «τραβήξει» και πάλι το ποσό, επιβάλλοντάς του όμως παράλληλα ένα «πρόστιμο» για το γεγονός ότι προέβη σε υπερανάληψη. Η Gerald έρχεται να υπερπηδήσει το εμπόδιο αυτό και παράλληλα να προσφέρει δυνατότητες μικροδανεισμού αλλά και επιβράβευσης για τους πελάτες που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και η ίδρυσή της έγινε μόλις το 2020. Τα άτομα πίσω από αυτή είναι οι Ola Okeshola, Tushar Sharma και όπως προαναφέρθηκε, ο Έλληνας Νίκος Καραμολέγκος, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας. Ο Νίκος Καραμολέγκος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Σπουδών και συνέχισε τις σπουδές του στο Columbia University με μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Στη συνέχεια βρέθηκε στη Philips, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια, αλλά και άλλες τεχνολογίες εταιρείες στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Σήμερα δηλώνει Founder και Director of Data Science στην Gerald και κάνει πράξη αυτό που στην Ελλάδα «κυνηγάμε» τα τελευταία χρόνια: τη μετουσίωση της έρευνας σε εμπορικό προϊόν!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις