Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Πρίγκιπας Χάρι αναλαμβάνει καθήκοντα chief impact officer σε Startup της Silicon Valley

Τη θέση του chief impact officer σε Startup αξίας 1 δισ. δολαρίων, με έδρα τη Silicon Valley, ανέλαβε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος από τις αρχές του 2020 έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η εταιρεία η οποία τον προσέλαβε ονομάζεται BetterUp και προσφέρει μεταξύ άλλων επαγγελματική καθοδήγηση και συμβουλές ψυχικής υγείας. Από το νέο του πόστο, ο Δούκας του Σάσεξ δήλωσε ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει τη δική του εμπειρία για να βοηθήσει τους πελάτες της εταιρείες να αναπτυχθούν προσωπικά και να επιτύχουν μια “συνολικά καλύτερη ζωή”.

Ως chief impact officer της BetterUp, ο πρίγκιπας Χάρι θα βοηθήσει, πιο συγκεκριμένα στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη βελτίωσης των παροχών γύρω από την ψυχική υγεία, θα εργαστεί πάνω στη στρατηγική των προϊόντων της εταιρείας και θα δρα συμβουλευτικά στο κομμάτι των φιλανθρωπικών συνεργασιών. Σημειώνεται αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Δούκας εργάζεται στη ζωή του αναλαμβάνοντας άλλα καθήκοντα πέραν αυτών που όριζε το Παλάτι. Ωστόσο στο παρελθόν ο ίδιος έχει συνεργαστεί στενά με φιλανθρωπικά ιδρύματα ψυχικής υγείας.

Ίδρυσε το Invictus Games, μια εκδήλωση για τραυματισμένους ή άρρωστους στρατιωτικούς που χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως μέρος της ψυχολογικής και σωματικής τους αποκατάστασης, και το Sentebale, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την ψυχική υγεία και ευεξία των νέων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV στο Λεσόθο και την Μποτσουάνα .

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το να εστιάζει κανείς και να βάζει σε προτεραιότητα την ψυχική του υγεία, μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δεν γνώριζε ποτέ ότι είχε μέσα του… Είναι ένας τρόπος σκέψης. Όλοι το έχουμε μέσα μας», δήλωσε ο Δούκας σε δελτίο τύπου που ανακοίνωσε το διορισμό του. «Αυτό που έμαθα στη ζωή μου είναι η δύναμη να μετατρέπω τον πόνο σε σκοπό», συμπλήρωσε.

Η BetterUp ιδρύθηκε το 2013 και πρόσφατα σήκωσε χρηματοδότηση 125 εκατ. δολαρίων από μια σειρά διεθνών επενδυτών, για να προωθήσει την επέκτασή της. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι απασχολεί 2.000 coaches και έχει 300 επιχειρήσεις – πελάτες, μεταξύ των οποίων brands όπως τα Hilton, Nasa, Chevron και Mars. Η εταιρεία, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, λέει ότι επικεντρώνεται στην «αλλαγή του κόσμου φέρνοντας τη δύναμη του μετασχηματισμού σε κάθε άτομο».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις