Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε IPO που ανεβάζει την αξία της στα 7 δις προχωρά η βρετανική Cazoo

Η βρετανική εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Cazoo, εισάγεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω IPO, με αξία που αγγίζει τα 7 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2018, θα προχωρήσει τη διαδικασία συνάπτοντας συμφωνία 900 εκατομμυρίων δολαρίων με την Special Purpose Acquisition Company (SPAC),  AJAX I.

Η συμφωνία της Cazoo θα δώσει της αποφέρει 1,6 δισ. δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, με 805 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από την AJAX I και μια ιδιωτική επένδυση 800 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την D1 Capital Partners και τους υπάρχοντες επενδυτές της.

Ο ιδρυτής της Cazoo, Alex Chesterman – επιχειρηματίας που ίδρυσε επίσης την ιστοσελίδα ακινήτων Zoopla – κατέχει περίπου το 25% της επιχείρησης, το οποίο αξίζει τώρα περίπου 1,3 δισ. λίρες.

Η Cazoo ξεχωρίζει στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα για τον ρυθμό με τον οποίο έχει καταφέρει να αναπτυχθεί. Η εταιρεία έγινε μονόκερος πέρυσι τον Ιούνιο, μόλις 18 μήνες μετά την ίδρυσή της – κάτι που δεν είχε πετύχει καμία άλλη βρετανική εταιρεία ως τότε – και συνέχισε να μεγαλώνει ραγδαία με νέες εξαγορές και χρηματοδοτήσεις.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει κι άλλο τη δυναμική της με στόχο να φτάσει τα έσοδά της στο 1 δισ. δολάρια μέσα στο 2021. Αυτό, γιατί η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται έχει μάλλον πολλά να δώσει ακόμα. Όπως είχε δηλώσει ο Chesterman στο Sifted τον Ιούνιο, “η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη λιανική αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο – μεγαλύτερη από αυτή των τροφίμων σε αξία, με πάνω από 50 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις