Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ansys στη λίστα με τις πιο Καινοτόμες Επιχειρήσεις στον Κόσμο για το 2021

Στην ετήσια λίστα Most Innovative Companies του περιοδικού Fast Company, συγκαταλέγεται για το 2021 η Ansys. Η λίστα τιμά τις επιχειρήσεις που όχι μόνο φάνηκαν ανθεκτικές κατά τη διάρκεια της προηγούμενη χρονιάς, αλλά επιπλέον μετέτρεψαν τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν σε αποτελεσματικές διαδικασίες. Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 463 επιχειρήσεις από 29 χώρες.

Οι συντάκτες και οι αρθρογράφοι του Fast Company αναζήτησαν τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις και κλάδους παγκοσμίως. ‘Έκριναν επίσης υποψηφιότητες που λήφθησαν μέσω της διαδικασίας υποβολής συμμετοχής. Το Fast Company επέλεξε την Ansys για τη λύση προσομοίωσης Ansys Discovery η οποία παράγει αποτελέσματα προσομoίωσης σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, καθώς οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές τροποποιούν αλληλεπιδραστικά τη γεωμετρία ενός εξαρτήματος ή αλλάζουν λειτουργικές παραμέτρους.

Δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους μηχανικούς να θέσουν ερωτήματα της μορφής «τι θα γίνει εάν», ο απαιτούμενος χρόνος για τις διαδικασίες ανάπτυξης συρρικνώνεται από μήνες σε εβδομάδες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα κατά 26-30%, και ταυτόχρονα αυξάνοντας τον αριθμό των σχεδιαστικών εναλλακτικών που διερευνούνται κατά 43-60%. Δια της προσομοιώσεως διόρασης, λαμβάνονται εξαρχής περισσότερες ορθές αποφάσεις, μειώνοντας έτσι το κόστος διασφάλισης ποιότητας κατά 19-33%.

«Σε ένα έτος πρωτοφανών προκλήσεων, οι εταιρείες αυτής της λίστας επέδειξαν τόλμη, επινοητικότητα και δημιουργικότητα αντιμετωπίζοντας την κρίση», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης του Fast Company, David Lidsky, επικεφαλής του τεύχους μαζί με την αρχισυντάκτη Amy Farley.

«Οι πελάτες της Ansys επιλύουν τις πιο περίπλοκες προκλήσεις ανάπτυξης προϊόντων που μπορεί κανείς να φανταστεί – από την ανάπτυξη αυτόνομων οχήματων έως τη δημιουργία επικοινωνιακών δικτύων επόμενης γενιάς και πρωτοποριακών ιατρικών συσκευών που σώζουν ζωές», δήλωσε ο Ajei Gopal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ansys. «Αυτοί οι πελάτες απαιτούν και αξίζουν τις πιο προηγμένες λύσεις προσομοίωσης, όπως είναι το Ansys Discovery, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των πρωτοποριακών αυτών προϊόντων. Προάγουμε ένα περιβάλλον εργασίας όπου οι προγραμματιστές μας μπορούν να συνεργαστούν και να καινοτομήσουν, ώστε να εξελίσσουν όλοενα και περισσότερο την τεχνολογική στάθμιση στην προσομοίωση. ”

Η σχέση της Ansys με την Ελλάδα

Η Ansys Ιδρύθηκε το 1970 και έχει την έδρα της νότια του Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανία στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα λειτουργεί στην Ελλάδα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης από τις αρχές του 2019, μέσω της εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας Helic. Η Helic ιδρύθηκε την εποχή της φούσκας των dotcom, τον Ιούλιο του 2000, από τον Γιώργο Κουτσογιαννόπουλο, τον Απόστολο Λιάπη, τον Σωτηρη Μπαντά της Centaur Analytics και τον Νικόλα Πιzάνια της Odyssey Venture Partners. Πρωτοπόρος στην Ελλάδα, η εταιρεία έλαβε πολύ γρήγορα την πρώτη επένδυση της, ύψους  250 χιλ. ευρώ από την Αtmel και στη συνέχεια την πρώτη ίσως επένδυση VC στην Ελλάδα, ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων. Το 2007 η Fujitsu έγινε στρατηγικός επενδυτής της, ανοίγοντας το δρόμο για την προσέλκυση μεγάλων ονομάτων εταιρειών τεχνολογίας και η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ. H έκρηξη της αγοράς κινητών τηλεφώνων, tablets και όλων των σχετικών ασύρματων συσκευών, από ποντίκια μέχρι τηλεοράσεις, έκαναν τη Helic τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο παίκτη στο χώρο. Έτσι, το 2019 ήρθε η εξαγορά της από την Ansys, μετά την οποία το κέντρο R&D παρέμεινε και λειτουργεί έως τώρα στην Ελλάδα.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις