Στις 11/4 η τελετή βράβευσης του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων, με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, έχει ξεκινήσει. Οι 20 φιναλίστ του διαγωνισμού θα παρουσιάσουν ζωντανά το εγχείρημά τους σε ένα elevator pitch διάρκειας εξήντα δευτερολέπτων. Η ανακοίνωση των νικητών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ψηφιακής τελετής βράβευσης, την Κυριακή 11 Απριλίου στις 17:00, η οποία θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook (facebook.com/envolvegr) και στο κανάλι YouTube (youtube.com/envolvegr) του Envolve Entrepreneurship Greece.

Στην τελετή βράβευσης θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας.

Η κριτική επιτροπή του μαθητικού διαγωνισμού αποτελείται από τον Τάσο Μάνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, το Λεωνίδα Τζώνη, Executive Vice President & CFO του Hellenic American College και του Hellenic American University, το Mιχαήλ Σκούλλο, Ομότιμο Καθηγητή, Επικεφαλής Έδρας & Δικτύου UNESCO για τη Διαχείριση & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ, Πρόεδρο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και Συντονιστή MEdIES, τη Χριστίνα Δεληγιάννη, Υπεύθυνη Δημόσιας Πολιτικής, Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), το Λευτέρη Φατές, Co-Founder της BIKEWISE, τον Jimmy Αθανασόπουλο, Πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship & Επικεφαλής Κοινωνικής Ευθύνης Ελλάδας, Όμιλος Libra και τον Αλέξανδρο Νούσια, Country Director του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

Οι κριτές θα αναδείξουν τις πέντε νικήτριες ομάδες που θα λάβουν έπαθλα από το ΔΕΔΔΗΕ, την BIKEWISE, το HAEC και το Envolve Entrepreneurship.

Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 2.000 ευρώ, χορηγία της ΔΕΔΔΗΕ, μια εκδρομή́ τεσσάρων (4) ημερών στην περιοχή του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η δεύτερη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.500 ευρώ, χορηγία της ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η τρίτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.000 ευρώ, χορηγία της ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα με την καλύτερη  παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα που θα λάβει το βραβείου κοινού θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 500 ευρώ έκαστη, έπαθλα από την ομάδα του Envolve.

Η δήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης της τελετής βράβευσης, πραγματοποιείται στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook (https://fb.me/e/2y8FoRYpo).

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι οι εξής: η AIRΜΕΙΣ από τα Εκπαιδευτήρια Καντά, η Aqua Fertility από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές, η Bioact από το Γενικό Λύκειο της Αξού, η Biostraw από το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου, η Controle από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, η EcoFriendly Jobs από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, η Eco Thinko Diets από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, η Ecowave από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, η Ecoworld από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου, η Green Teen Community από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», η GreenDent από τη Σχολή Μωραΐτη, η Green Desert with Zero Capital από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η Hydro Kinetic από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, η R.A.I.S.E. από το Λύκειο Φιλοθέης, η ReFood από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η StandbyMe από το ΓΕΛ Επισκοπής Κρήτης, η ThessPropolis από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η WasteFree από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, η Wormsy από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και ο Κήπος της Εδέμ από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες και τα εγχειρήματά τους θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://greece.envolveglobal.org/el/education/school_contest/

Σημειώνεται ότι ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Η.Π.Α., ο οποίος προσφέρει στήριξη σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες μέσα από τους 3 βασικούς του πυλώνες: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. Στην Ελλάδα έως σήμερα, το Εnvolve έχει προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 5.500.000 ευρώ σε 31 εταιρείες συνολικά μέσω του ετήσιου προγράμματος βράβευσης νεοφυών επιχειρήσεων, Envolve Award Greece. Οι νικήτριες εταιρίες του Envolve έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.800 θέσεις εργασίας, ενώ η αποτίμησή τους σήμερα υπερβαίνει τα 300.000.000 ευρώ.  Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το  https://greece.envolveglobal.org/el/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις