Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Epic Games: Χρηματοδότηση – μαμούθ ανεβάζει την αξία της στα 28.7 δισ. δολάρια

Η Epic Games, δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εξασφάλισε 1 δισ. δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης που ανεβάζει την αξία της στα 28.7 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα 200 εκατ. δολάρια αντλήθηκαν από τη Sony, η οποία είχε επενδύσει για πρώτη φορά στην εταιρεία πέρυσι. Άλλοι επενδυτές που συμμετείχαν στο γύρο είναι οι Appaloosa, Baillie Gifford και Fidelity.

“Είμαστε ευγνώμονες στους νέους και τους υπάρχοντες επενδυτές μας που υποστηρίζουν το όραμά μας”, δήλωσε ο Tim Sweeney, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Epic Games. “Η επένδυσή τους θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τη δουλειά μας γύρω από την οικοδόμηση διασυνδεδεμένων κοινωνικών εμπειριών στο Fortnite, το Rocket League και το Fall Guys, καθώς και να ενισχύσουμε τους δημιουργούς παιχνιδιών με το Unreal Engine, τις Epic Online Services και το Epic Games Store”.

Η Epic έχει γίνει διάσημη από το Fortnite το οποίο είναι ένα φαινόμενο στον κόσμο των video games όμως έχει πετύχει πολλά παραπάνω από αυτό. Το λογισμικό της, Unreal Engine, “τροφοδοτεί” σήμερα μερικά από τα κορυφαία παιχνίδια στον κόσμο ενώ η εταιρεία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην στροφή του κινηματογράφου στις παραγωγές εικονικής πραγματικότητας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Γενικότερα, η Epic επενδύει σε αυτό που ονομάζεται “metaverse”, σε ένα σύμπαν εμπειριών που συνδυάζει τον φυσικό και τον εικονικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πολύ μεγάλες εικονικές συναυλίες με καλλιτέχνες όπως ο Travis Scott. Παράλληλα, επεκτείνεται σε άλλους τομείς, όπως η διανομή παιχνιδιών για PC μέσα από το Epic Game Store.

Πέρα από τη δουλειά της ωστόσο, το 2020, η Epic Games πρωταγωνίστησε στα διεθνή μέσα για τη διαμάχη της με την Apple. Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτή, εδώ και εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις