Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο ρεκόρ θεαματικότητας για το Twitch – Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι εβδομαδιαίοι viewers

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού συνεχίζουν να επηρεάζουν θετικά τις πλατφόρμες live streaming, καθώς συνεχίζεται και το 2021 η αυξητική τάση του αριθμού των θεατών.

Μεταξύ των κερδισμένων είναι φυσικά και η υπηρεσία live streaming βιντεοπαιχνιδιών Twitch η οποία το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία από το Finbold, σημείωσε νέο ρεκόρ εβδομαδιαίας θεαματικότητας, με 3,03 εκατομμύρια θεατές. Τα ποσοστά του Twitch έχουν καταγράψει αύξηση 22,17% σε ένα χρόνο, γεγονός που μαρτυρά τον αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης στην άνοδο του κλάδου.

Ως αποτέλεσμα, τον τελευταίο χρόνο άνοδο παρουσιάζει και ο αριθμός των streamer που χρησιμοποιούν το Twitch παρά τα μερικά σκαμπανεβάσματα. Τον Απρίλιο του 2021 οι ενεργοί streamer έφτασαν τις 122.000, αυξημένοι κατά 29,92% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Το νέο ρεκόρ του Twitch πιστοποιεί την στροφή των καταναλωτών προς τις ψηφιακές πλατφόρμες για τη διασκέδασή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας που σαρώνει την υφήλιο. Μεγάλο μέρος των νέων ασχολείται συστηματικά με τα βιντεοπαιχνίδια, εκτοξεύοντας την ακροαματικότητα της γνωστής πλατφόρμας. Καθώς οι αρχές διεθνώς προχωρούν στην επιβολή νέων lockdown, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά στις ψηφιακές πλατφόρμες, με το Twitch να εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτή την ευκαιρία.

Αν και το gaming streaming παραμένει η καρδιά της πλατφόρμας, η ραγδαία άνοδος στην θεαματικότητα προήλθε σε σημαντικό βαθμό και από streamers που δεν ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια. Η πλατφόρμα φιλοξένησε ορισμένες ζωντανές εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, ενώ μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες στράφηκαν στο Twitch ώστε να κρατήσουν επαφή με το κοινό τους.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία των τελευταίων 12 μηνών, οι προβλέψεις για το μεσοπρόθεσμο διάστημα κάνουν λόγο για υποχώρηση της δυναμικής του Twitch, καθώς ο κόσμος θα επανέλθει σταδιακά σε καθεστώς κανονικότητας μετά τους εμβολιασμούς, και κυρίως στις ΗΠΑ οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά της υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitch παρουσίασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε streamers όσο και σε θεατές, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις κραταίες πλατφόρμες των social media όπως το Facebook Gaming και το YouTube, οι οποίες επενδύουν μαζικά στο χώρο του streaming παρέχοντας ισχυρά κίνητρα στους millennials. Το γεγονός αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περιοδικές κάμψεις που εμφάνισαν τα νούμερα του Twitch την περσινή χρονιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις