Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Willem Jonker, EIT Digital: “Συνεργαστείτε μαζί μας για μια ισχυρή ψηφιακή Ευρώπη”

Κάλεσμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής ψηφιακής Ευρώπης απευθύνει ο διευθύνων σύμβουλος του EIT Digital, Willem Jonker, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος “ΕIT Digital 2022”.

Σε σχετική ανακοίνωσή του φορέα, ο Jonker τονίζει ότι το οικοσύστημα του EIT Digital έχει την ευχέρεια να συμβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία (European Digital Decade) και απευθυνόμενος σε όλους τους Ευρωπαίους, λέει: “Ελάτε μαζί μας για να δημιουργήσουμε ευρωπαϊκές ψηφιακές λύσεις με παγκόσμια επίδραση. Συνεργαστείτε μαζί μας για την παροχή προγραμμάτων επιχειρηματικής εκπαίδευσης που ενισχύουν την Ευρώπη με ψηφιακά ταλέντα και δεξιότητες. Εν ολίγοις, ας δημιουργήσουμε μαζί μια ισχυρή ψηφιακή Ευρώπη”.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής για το EIT Digital 2022 έχουν ξεκινήσει για όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στοχεύει να βοηθήσει επιχειρηματικές ιδέες που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν μια επιχείρηση ή ένα προϊόν υπερπροηγμένης τεχνολογίας (Innovation Factory) καθώς και να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ψηφιακής τεχνολογίας για επιχειρήσεις (Entrepreneurial Academy).

Το πρόγραμμα EIT Digital 2022 κατευθύνεται από το EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, το πλαίσιο που προσδιορίζει τις πέντε περιοχές στις οποίες επικεντρώνει τη στρατηγική του: ψηφιακή τεχνολογία, ψηφιακή βιομηχανία, ψηφιακές πόλεις, ψηφιακή ευημερία και ψηφιακή χρηματοοικονομική. Οι περιοχές αυτές είναι νευραλγικές για την υποστήριξη μιας ισχυρής ψηφιακής Ευρώπης.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 12 Μαΐου 2021. Η επιλογή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021. Οι δράσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2022 ενώ στόχος είναι η αυξημένη ανταπόκριση και από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Το EIT Digital Innovation Factory υποστηρίζει πανευρωπαϊκές ομάδες αποτελούμενες από εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Με την υποστήριξή του, επιλεγμένες δραστηριότητες θα ενσωματωθούν στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα του και θα λάβουν συγχρηματοδότηση για την έναρξη ή την ενίσχυση επιχειρήσεων και προϊόντων υπερπροηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας (deep tech).

Η EIT Digital Entrepreneurial Academy παρέχει υποστήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων και μαθημάτων με στοιχεία προσανατολισμένα στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να λάβει προτάσεις για το Master School, το Professional School και το Summer School.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις