Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Huspy: Σε startup από το Ντουμπάι η νέα επένδυση της VentureFriends

Στη Huspy, μια PropTech startup με έδρα το Ντουμπάι, επενδύει η VentureFriends, με τη  συμμετοχή των B&Y Ventures, Plug and Play, του επιχειρηματία Amir Farha και μεγάλων family officies.

Η Huspy ισχυρίζεται ότι χτίζει το νέο κύμα του PropTech, με στόχο να κάνει disrupt στη βιομηχανία ακινήτων, ξεκινώντας με τη χρηματοδότηση κατοικιών. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2020, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα (διαθέσιμη σε web και mobile app) η οποία προσφέρει δάνεια για την απόκτηση ακινήτων, χωρίς έγγραφα και “παραδοσιακές” διαδικασίες.

Η εταιρεία υπόσχεται στους πελάτες της μια προνομιακή προσφορά σε λιγότερο από ένα λεπτό και τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τρεις φορές πιο γρήγορα από ότι συνήθως. Παρόλο που είναι ενεργή πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Huspy έχει καταφέρει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ‘μεσάζοντες’ του είδους στη χώρα της, διαχειριζόμενη ένα χαρτοφυλάκιο 200 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση, και αναπτυσσόμενη κατά 40% κάθε μήνα.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στα προϊόντα και την τεχνολογία της και να διπλασιάσει την ανάπτυξή της, επεκτεινόμενη σε νέες αγορές. Για να επιτύχει τον σκοπό της, η Huspy έχει ήδη επανδρωθεί με κορυφαία στελέχη από το χώρο του Fintech και του Proptech, προερχόμενα από εταιρείες όπως οι Loft, Revolut, και Nubank.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την επένδυση, ο Jad Antoun, co-founder και CEO της εταιρείας ανέφερε ότι η Huspy απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά που δεν εξυπηρετείται αυτή τη στιγμή όπως θα έπρεπε. Εξήγησε ότι η αγοραστική εμπειρία όταν πρόκειται για κατοικία είναι κατακερματισμένη και ότι χρειάζεται τουλάχιστον δύο μήνες για να καταφέρει να πάρει κάποιος στεγαστικό δάνειο. Το πρόβλημα αυτό, είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, παγκόσμιο, ωστόσο είναι πιο ορατό σε μικρότερες, αναδυόμενες αγορές.

Ο Γιώργος Δημόπουλος, συνιδρυτής και partner της VentureFriends, εξήγησε από την πλευρά του ότι πιστεύει στην Huspy γιατί λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα για μια πολύ μεγάλη αγορά. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος είναι πολύ ενθουσιασμένος για την μέχρι σήμερα αλλά και τη μελλοντική πορεία της εταιρείας και ότι ανυπομονεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξασφαλίσουν την καλύτερη λύση όσον αφορά το στεγαστικό τους δάνειο. Όσον αφορά τέλος, την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο partner της VentureFriends υπενθύμισε ότι το fund έχει μια φανταστική εμπειρία μέσα από την επενδύσεις του στην Instashop και την Justmop.

Διαβάστε ακόμα:

VentureFriends: Επενδύσεις 60.6 εκατομμυρίων ευρώ και 3 exits σε 5 χρόνια

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις