Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AirTag: 4+1 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νέο πολυσυζητημένο gadget της Apple

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα gadget της σεζόν παρουσίασε στο φετινό Apple Event που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η Apple. Ο λόγος για το AirTag, ένα έξυπνο αξεσουάρ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση αντικειμένων (τσάντας, κλειδιών κ.ο.κ.). Το AirTag εισέρχεται στο παγκόσμιο δίκτυο του οικοσυστήματος της Apple και ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες, διατηρώντας ταυτόχρονα τα δεδομένα τοποθεσίας ιδιωτικά και ανώνυμα. Η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη για προ-παραγγελίες αύριο, 23 Απριλίου, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 30 Απριλίου.

Πριν την παραγγείλετε, μάθετε 4+1 σημαντικά πράγματα για αυτήν:

  1. Πώς λειτουργεί;

Ο χρήστης συνδέει το AirTag στο σακίδιό του, στα κλειδιά του ή σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θέλει να παρακολουθεί. Στη συνέχεια, συνδέει τη συσκευή με το παγκόσμιο δίκτυο peer-2-peer, Find My, και από εκεί μπορεί να το παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή. Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα του δικτύου το  AirTag λειτουργεί όταν βρεθεί σε κοντινή απόσταση από το iPhone.

Κάθε AirTag είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή U1 της Apple ο οποίος εκμεταλλεύεται πλήρως την τεχνολογία Ultra Wideband . Αυτό επιτρέπει την λειτουργία της “εύρεσης ακριβείας” (Precision Finding) για τους χρήστες iPhone 11 και iPhone 12 που ενσωματώνουν τον ίδιο επεξεργαστή. Με τη λειτουργία αυτή, το iPhone μπορεί να μπορεί να προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση και την κατεύθυνση προς την οποία βρίσκεται ένα χαμένο AirTag.
Το AirTag χρειάζεται τουλάχιστον iOS 14.5 για να λειτουργήσει αλλά σε συσκευές που δεν ενσωματώνουν το U1 chip δεν θα είναι διαθέσιμη η εύρεση ακριβείας. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τα iPhone 11 και 12 και το AirTag, U1 chip ενσωματώνουν και τα Apple Watch Series 6 και Homepod mini.

  1. Είναι ασφαλές;

Η Apple έχει δηλώσει ότι το AirTag δεν αποθηκεύει καμία απολύτως πληροφορία τοποθεσίας και όλη η επικοινωνία μεταξύ του Find My και του χρήστη είναι κρυπτογραφημένη. Η εταιρεία έχει επίσης προβλέψει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί για ανεπιθύμητη παρακολούθηση και σε περίπτωση που το AirTag βρίσκεται μακριά από τον ιδιοκτήτη του για καιρό, αρχίζει να εκπέμπει έναν ήχο για να γίνει αντιληπτό!

  1. Πόσο κοστίζει;

Το AirTag μπορεί να αγοραστεί σε πακέτο του ενός ή των τεσσάρων, για 29 και 99 δολάρια αντίστοιχα. Επειδή γνωρίζει ότι θα υπάρξουν τεράστιες παραγγελίες, η Apple αρχικά θα επιτρέψει στους πελάτες της να αγοράσουν έως 16 μονές συσκευασίες και έως 4 τετράδες.

  1. Μπορώ να το διαμορφώσω όπως θέλω;

Ναι. Η Apple δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να εξατομικεύσει το αξεσουάρ του κατά τη διάρκεια της παραγγελίας του από το apple.com/app store. Μεταξύ άλλων, μπορεί να προσθέσει κείμενο ή emojis και να επιλέξει ανάμεσα σε αρκετά λουράκια, ακόμα και δερμάτινα.

Bonus info:  Για όσους επιθυμούν έξτρα στυλ, η Apple έχει κυκλοφορήσει ήδη ειδικό λουράκι για το AirTag σε συνεργασία με τον διάσημο οίκο Hermès. Θα το βρείτε εδώ, σε τιμή που ξεκινά από 299 δολάρια!

Precision Finding with AirTag, displayed on iPhone 12.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις