Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ για τη ρουμάνικη FintechOS

Χρηματοδότηση 51 εκατ. ευρώ σήκωσε η ρουμάνικη Fintech OS σε ένα γύρο με επικεφαλής την Draper Esprit.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο για να παγιώσουν τη θέση της εταιρείας στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και να τροφοδοτήσουν τη διεθνή της επέκταση στην περιοχής της Ασίας-Ειρηνικού, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής καθώς και στη Βόρεια Αμερική.

Η εταιρεία, η οποία είναι παγκόσμιος πάροχος τεχνολογίας για τράπεζες, ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σχεδιάζει να ανοίξει νέα γραφεία στις Η.Π.Α., το Ντουμπάι και τη Σιγκαπούρη, καθώς και να προσλάβει 120 νέους υπαλλήλους, αυξάνοντας το προσωπικό της κατά 40%.

Επίσης, η FintechOS σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκτείνει τις δυνατότητες των βασικών της συστημάτων στους τομείς της τραπεζική και της ασφάλισης και να ενισχύσει τόσο τις προσφορές όσο και την εμπειρία των χρηστών της, ενδυναμώνοντας την τεχνολογία της.

Σημειώνεται ότι η FintechOS ιδρύθηκε το 2017 από τους Teodor Blidarus και Sergiu Negut, και αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 100 δισ. δολαρίων, έχει 200 υπαλλήλους και τέσσερα γραφεία σε όλον τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις