Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θύμα κυβερνοεπίθεσης το Elevate Greece

Τι λέει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η Mantis που υλοποίησε την πλατφόρμα

Στοχευμένη επίθεση από χάκερς αγνώστου εθνικότητας φαίνεται πως έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα, το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η επίθεση αυτή βρίσκεται πίσω από τα προβλήματα λειτουργικότητας και τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα των εταιρειών του μητρώου που καταγράφηκε στον τύπο τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και διευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουν ήδη κινητοποιηθεί και στο διάστημα που μεσολάβησε, έχουν εξετάσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και έχουν επικοινωνήσει με την Mantis Business Innovation που έχει αναπτύξει την πλατφόρμα, προκειμένου να συντονίσουν από κοινού την αντιμετώπιση του ζητήματος. Παράλληλα, το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή και με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διασφαλίζοντας έτσι ότι θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Η ομάδα του Startupper.gr ήρθε σε επαφή με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και εξασφάλισε την παρακάτω δήλωση: «Το Υπουργείο έκανε τα προβλεπόμενα από την στιγμή που διαπιστώθηκε το θέμα. Ενημερωθήκαμε ότι έγινε επίθεση hacking. Το ζήτημα επιλύθηκε με τις δέουσες ενέργειες από όλες τις πλευρές και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα. Η Πολιτεία όπως είναι αυτονόητο θα πράξει τα δέοντα και θα προβεί στις κινηθεί νομικά, εφόσον εντοπιστούν πρόσωπα ή οι υπεύθυνοι από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Η Mantis BI, από την πλευρά της, μέσω νομικού εκπροσώπου, δήλωσε στο Startupper.gr τα εξής: «Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της πλατφόρμας. Η διαφύλαξη της ασφάλειας των δεδομένων αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς. Σε περιστατικά όπως αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα, τα οποία άλλωστε αποτελούν απειλή για κάθε οργανισμό ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, τα αντανακλαστικά μας δοκιμάζονται επιτυχώς και οι ενέργειες μας ευθυγραμμίζονται με τους πολύτιμους συνεργάτες μας και με εξωτερικούς παρόχους ασφαλείας. Λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, την επαγγελματική ηθική και την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την λειτουργικότητα της πλατφόρμας. Επί του παρόντος, η πλατφόρμα είναι πλήρως λειτουργική και έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την διαφύλαξη της ασφάλειας της».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις