Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΠΤΑ: Μία δυναμική πλατφόρμα μαζικής online επιμόρφωσης αναδύεται από τα νερά του Αιγαίου

Με επιμορφωτικά προγράμματα που αναφέρονται στους χώρους του ψηφιακού μετασχηματισμού, του μάρκετινγκ, του λογισμικού, του διαδικτύου των πραγμάτων, της ασφάλειας, του υπολογιστικού νέφους, του εκπαιδευτικού τομέα στο χώρο της ειδικής αγωγής, οι εγγεγραμμένοι δημιουργούν ζωντανή «ψηφιακή κυψέλη» συμμετέχοντας από όλα τα μέρη της Ελλάδας, επιτυγχάνοντας να γίνονται κοινωνοί μιας νέας εκπαιδευτικής και επαγγελματικής προσέγγισης που έχει έλθει και στη χώρα μας πλέον για να μείνει.

Η ανάπτυξη μιας ισχυρής ψηφιακής οικονομίας βασίζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις, αντλεί τη δυναμική της μέσα από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί νέους χώρους εργασίας και ανάπτυξης. Η σύγχρονη κοινωνία και οικονομία απαιτεί πλέον νέες ψηφιακές δεξιότητες και συχνούς κύκλους επιμόρφωσης.

Σε αυτό το περιβάλλον δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μια σύγχρονη online πλατφόρμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Τεχνολογίας και Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ) ένας
χώρος όπου αναπτύσσονται στοχευμένοι κύκλοι εξελικτικής ψηφιακής επιμόρφωσης.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας ΕΠΤΑ, Χαράλαμπος Σκιάνης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο ιδρυτής της, Χαράλαμπος Σκιάνης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θέλησε να δημιουργήσει έναν ζωντανό, προσωποκεντρικό και διάχυτο χώρο προετοιμασίας για μια σύγχρονη καριέρα, παρέχοντας διαχρονικές γνώσεις και δεξιότητες για τα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στη διεθνή αγορά εργασίας. Με την αρωγή μιας δυνατής ομάδας που πίστεψε στην καινοτόμο ιδέα, ανέπτυξαν την πλατφόρμα ΕΠΤΑ ανταποκρινόμενοι τόσο στην αυξανόμενη ζήτηση ψηφιακά εξειδικευμένων σε πληθώρα διαφορετικών χώρων εργασίας όσο και στην παροχή βασικών δεξιοτήτων σε κάθε μέλος της σύγχρονης κοινωνίας.

Αξιοποιώντας σύγχρονες προσωποποιημένες μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έμπειροι επαγγελματίες του χώρου δρουν σαν επιμορφωτές παρέχοντας πρακτική εμπειρία και εξάσκηση. Η χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού επιμόρφωσης και η απονομή βαθμών ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training) παρέχουν τη διεθνή αναγνώριση των παρεχόμενων γνώσεων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις