Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deree – The American College of Greece: Υποτροφίες για Minor σε Financial Trading με την υποστήριξη της Eurobank Equities

Δύο υποτροφίες απονεμήθηκαν σε δύο νεαρούς σπουδαστές, με στόχο να παρακολουθήσουν έναν κύκλο σπουδών 6 μαθημάτων (minor), στο αντικείμενο Financial Markets Trading που προσφέρει το Deree – The American College of Greece. Οι υποτροφίες αποτελούν δωρεά της Eurobank Equities, εγκαινιάζοντας, για πρώτη φορά, την απονομή υποτροφιών στον συγκεκριμένο τομέα.

To minor, ή υποειδίκευση, στο Financial Markets Trading, προσφέρει στους φοιτητές τη γνώση, τις στρατηγικές και τα insights που χρειάζονται, ώστε να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους σε θέσεις trading στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room – STR), μία καινοτόμα υποδομή στα πρότυπα των τραπεζικών και χρηματιστηριακών dealing rooms και μοναδική –από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και μεγέθους– σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, στην ευρύτερη περιοχή τής ΝΑ Ευρώπης. H Αίθουσα διαθέτει προηγμένο και εντυπωσιακό τεχνολογικό εξοπλισμό, 25 θέσεις εργασίας και λογισμικά όπως Bloomberg, και Thomson Reuters.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ταυτότητα, η κληρονομιά και η αποστολή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υποστήριξη νέων που έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και τον ζήλο να επιτύχουν ακόμα περισσότερα, αλλά που ωστόσο διαθέτουν περιορισμένους πόρους. Το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, περισσότερoι από 3.250 μαθητές –περίπου το 50% του συνόλου μαθητών και φοιτητών και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων (Pierce, Deree, Alba)–, έλαβαν οικονομική ενίσχυση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 600% σε σχέση με το 2010.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Equities, Θεόδωρος Φραγκόπουλος, δήλωσε: «H Eurobank Equities, υποστηρίζοντας την έννοια της αριστείας και, ταυτόχρονα, καλλιεργώντας διαχρονικά τη βαθιά εξειδίκευση και τεχνογνωσία στα ίδια της τα στελέχη, με τις υποτροφίες αυτές θέλει να δώσει την ευκαιρία σε δύο φοιτητές να έχουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρει το Deree – The American College of Greece, στον χώρο των επενδύσεων. Πεποίθησή μας είναι πως οι φορείς της αγοράς έχουν υποχρέωση να στηρίζουν ικανούς, φιλόδοξους νέους που θα αποτελέσουν το αυριανό στελεχιακό δυναμικό της αγοράς». Από την πλευρά της, η Δρ Άννυ Τριανταφύλλου, Dean της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας του Deree – The American College of Greece, δήλωσε: «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους ανθρώπους της Eurobank Equities για τη γενναιόδωρη συμβολή τους στην κατάρτιση των μελλοντικών επαγγελματιών του χρηματοπιστωτικού τομέα και στην προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις