Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Palantir ανακοίνωσε ότι δέχεται πλέον bitcoin για πληρωμή και η μετοχή της ανέβηκε 5%

Η εταιρεία αναλύσεων λογισμικού Palantir δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου χθες, τα οποία ήταν εξαιρετικά και πέραν των προσδοκιών των αναλυτών, αλλά η αναφορά της λέξης “Bitcoin” εκτόξευσε τη μετοχή της!

Η αμφιλεγόμενη τεχνολογική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει εργαλεία ανάλυσης δεδομένων για μεγάλες εταιρείες και την αμυντική βιομηχανία, είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 49% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, υπερνικώντας τόσο τις προβλέψεις της ίδιας της εταιρείας όσο και τις προσδοκίες των αναλυτών.

Βέβαια το διογκούμενο κόστος – μισθοί, κυρίως – κράτησε τα κέρδη της αρκετά χαμηλότερα, με τους επενδυτές να μην ενθουσιάζονται όσο θα περιμέναμε.
Την στιγμή όμως που στην τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκε ότι η εταιρεία αποφάσισε να δέχεται πληρωμές σε bitcoin και σκέφτεται ακόμη και να αγοράσει το κρυπτονόμισμα OG για να ενισχύσει τον δικό της ισολογισμό, μετά από λίγο η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε 5%!

Η μετοχή της Palantir είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής φέτος στην αρχή της εβδομάδας συμπαρασυρόμενη από την πτώση όλων των τεχνολογικών εταιρειών του NASDAQ. Σύμφωνα με αναλυτές αυτό οφείλεται κυρίως στην πρόβλεψη των Η.Π.Α. για τον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να φτάσει σε ύψος ρεκόρ, το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί από το 2006!  Σε τελική ανάλυση, εάν ο πληθωρισμός αυξηθεί πολύ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να παρέμβει και να αυξήσει τα επιτόκια για να επιβραδύνει την άνοδο και να αφαιρέσει ρευστότητα από την αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις