Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αισιοδοξία από το επενδυτικό κοινό για την Ελλάδα – Ποιοι τομείς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον

Για το μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα μίλησαν οι Νίκος Σταθόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος της BC Partners στη Βρετανία) και Άλεξ Φωτακίδης (partner του CVC CAPITAL) στο πλαίσιο συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Σταθόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στα αντικίνητρα που μπορεί να συναντήσει ένας εν δυνάμει επενδυτής, μιλώντας συγκεκριμένα για την ασταθή φορολογική πολιτική, την πολιτική αστάθεια και τη γραφειοκρατία, παράγοντες που όπως είπε “φοβίζουν τις επενδυτές”, ενώ αναφέρθηκε και στην υψηλή φορολογία, εξηγώντας ωστόσο ότι πρόκειται για φαινόμενα που φθίνουν.

O Διευθύνων Σύμβουλος της BC Partners υπογράμμισε πως το μικρό μέγεθος της Ελληνικής αγοράς σε σχέση με μεγαλύτερες, γειτονικές χώρες, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντικίνητρο για επενδύσεις, αλλά αντιθέτως μπορεί να γίνει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας, του εξαιρετικού κλίματος, αλλά και της συνεχούς ανάπτυξης που θα έχει η χώρα μετά από μακρά ύφεση.

Ο ίδιος συνέχισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας και ιδιαίτερα για συγκεκριμένους κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα media, η υγεία, η τεχνολογία, οι φαρμακοβιομηχανίες και γενικότερα οι εταιρείες που έχουν εξαγωγικό προφίλ, που όπως είπε συγκεντρώνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο κ. Σταθόπουλος στάθηκε επίσης στον χώρο των σπορ λέγοντας ότι η BC Partners είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ίντερ καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος θα έχει μελλοντικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Αισιόδοξος φάνηκε και ο κ. Φωτακίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι προοπτικές της Ελλάδας τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι εξαιρετικές.” Ο partner του CVC CAPITAL ανέφερε πως το 2019 ήταν μια χρονιά μεταρρύθμισης και ανάπτυξης και το 2020 ήταν μια χρονιά αντοχής και σθένους, ενώ ευχήθηκε το 2021 να είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της πορείας προς την ανάπτυξη. “Προβλέπω ότι θα είμαστε πολύ απασχολημένοι τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια” σημείωσε, τονίζοντας πως πολλοί κλάδοι, όπως οι υπηρεσίες υγείας, τουρισμού, η τεχνολογία και τα τρόφιμα, έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

“Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 25 εταιρείες στην Ελλάδα που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν” ανέφερε στη συνέχεια, σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις του CVC CAPITAL, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων της Ε.Ε ώστε να ξεπεραστεί η πολυπλοκότητα των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις