Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Blueground ανάμεσα στις πιο καλά χρηματοδοτημένες PropTech Startups της Ευρώπης

Ανάμεσα στις PropTech εταιρείες της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση τα τελευταία πέντε χρόνια, βρέθηκε η ελληνική Blueground σε σχετική λίστα που δημιούργησε η PropTech1 Ventures.

Η εταιρεία του Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου που δραστηριοποιείται σήμερα σε 14 πόλεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, είναι μόνη στη λίστα που προέρχεται από τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι περισσότερες startups του χώρου έχουν έδρα στην κεντρική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο μετρά 14 εταιρείες, ενώ ακολουθούν η Γερμανία με 6 εταιρείες, η Ισπανία με 3 και μερικές ακόμα χώρες. Από άποψη χρηματοδότησης, η Blueground βρίσκεται πάντως στην 23η θέση. Μερικά από τα γνωστά ονόματα “πάνω” από αυτή, είναι η Tophat και η easyProperty.com από το Ηνωμένο Βασίλειο, και η McMakler από τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι η Blueground ιδρύθηκε το 2013 προσφέροντας επιλεγμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, για μίσθωση από ένα μήνα έως μερικά χρόνια. Γρήγορα, η εταιρεία τράβηξε τα βλέμματα των επενδυτών και σήκωσε μεγάλες χρηματοδοτήσεις, φτάνοντας σήμερα να έχει εξασφαλίσει το ποσό των 77,4 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου: “Η Blueground δημιουργεί την κατοικία του 21ου αιώνα”

Πρόσφατα, με αφορμή την πανδημία και την άνοδο της τηλεργασίας, η εταιρεία σύστησε στο κοινό το Blueground Pass, ένα “εισιτήριο” που επιτρέπει στους πελάτες της να μείνουν και να εργαστούν από όπου θέλουν στον κόσμο, για έξι μήνες ή ένα χρόνο, αλλάζοντας διαμερίσματα, γειτονιές ή και πόλεις, όποτε επιθυμούν.

Οι κάτοχοι του “πάσου” αυτού, θα πρέπει να μείνουν σε τουλάχιστον δύο διαμερίσματα και θα έχουν την επιλογή να μετακομίζουν κάθε ένα μήνα εξερευνώντας περισσότερα σπίτια και περιοχές. Θα μπορούν επίσης να επιλέξουν από 3.700 διαμερίσματα σε 14 πόλεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, διαμορφώνοντας έτσι το πρόγραμμά τους όπως αυτοί θέλουν και θα έχουν διάφορες εναλλακτικές επιλογές που θα εξασφαλίζουν την ευελιξία τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις