Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LifeAR: Το πρώτο καταναλωτικό προϊόν της TeamViewer

Η νέα εφαρμογή βασίζεται στην επιτυχημένη πορεία της TeamViewer στον τομέα της απομακρυσμένης υποστήριξης που βασίζεται σε AR. Αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής AR, όπως τον σαρωτή LiDAR της Apple και το ARKit, καθώς και το API της Google στο ARCore για την πραγματοποίηση ακριβών τοποθετήσεων σχολιασμού σε περιβάλλοντα 3D.

Η TeamViewer, ένας παγκόσμιος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης στο χώρο εργασίας παρουσίασε μια νέα εφαρμογή για κινητά – LifeAR – για καταναλωτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εφαρμογή για smartphones, iPhone και Android,  γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ψηφιακών συνομιλιών με φίλους και συγγενείς και με τον φυσικό κόσμο, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω σχολιασμών AR. Η εφαρμογή μπορεί να είναι επωφελής σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης για κινητά και εν κινήσει – από την υποστήριξη  σε δύσκολες περιγραφές σε κοινές εμπειρίες αγορών ή απλές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Για παράδειγμα, όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια ξεκινώντας μια ψησταριά BBQ σε ένα πάρτι στο σπίτι ή όταν ένας έφηβος χρειάζεται τις απόψεις κάποιων φίλων για να επιλέξει το τέλειο ζευγάρι παπούτσια – το LifeAR είναι εκεί για να δώσει όλες τις απαντήσεις.

Η εφαρμογή LifeAR επιτρέπει ομαδικές βιντεοκλήσεις από κινητό σε κινητό έως και έξι συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορούν να επισυνάψουν μια σειρά από δείκτες AR, emoji, κείμενο και σχέδια στον πραγματικό κόσμο που τους περιβάλλει, να μοιράζονται και να παρακολουθούν από κοινού ζωντανά μέσω της  κάμερας. Οι σχολιασμοί AR συνδέονται μόνιμα σε αντικείμενα πραγματικής ζωής, ακόμα και αν η προβολή της συσκευής απομακρύνεται στιγμιαία από αυτά τα αντικείμενα. Οι σχολιασμοί με χρωματική κωδικοποίηση επιτρέπουν την εύκολη διαφοροποίηση και αλληλεπίδραση των χρηστών κατά τη διάρκεια της εμπειρίας. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο “πώς να” για κάθε τύπο δραστηριότητας. Όλες οι περίοδοι σύνδεσης μπορούν να εγγραφούν, να τεθούν σε παύση για λήψη στιγμιότυπων οθόνης και να κοινοποιηθούν άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από την εφαρμογή.

Η νέα εφαρμογή βασίζεται στην επιτυχημένη πορεία της TeamViewer στον τομέα της απομακρυσμένης υποστήριξης που βασίζεται σε AR. Αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής AR, όπως τον σαρωτή LiDAR της Apple και το ARKit, καθώς και το API της Google στο ARCore για την πραγματοποίηση ακριβών τοποθετήσεων σχολιασμού σε περιβάλλοντα 3D. Αυτή η τεχνολογία αποτελεί ήδη μέρος των εταιρικών λύσεων TeamViewer και χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες σε όλους τους κλάδους.

Ο CPO της TeamViewer, Hendrik Witt, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το LifeAR σε όλους τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Το να μοιραζόμαστε την τεχνολογια με όλους είναι μέρος του DNA μας. Έτσι ξεκίνησε ηTeamViewer. Με τα χρόνια, το τυπικό λογισμικό TeamViewer έχει ληφθεί περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια φορές και έγινε η ενσωμάτωση για απομακρυσμένη υποστήριξη πληροφορικής. Με το LifeAR, θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Στόχος μας ήταν να αναπτύξουμε ένα προϊόν που επιτρέπει στους ανθρώπους να αλληλοβοηθούνται με καθημερινές προκλήσεις, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, την ανταλλαγή γνώσεων, τη λήψη αποφάσεων και την κοινωνική αλληλεπίδραση με βάση το AR. Με το LifeAR, κάνουμε την τεχνολογία AR προσβάσιμη – δωρεάν και για όλους, σε κάθε περίπτωση. Ανυπομονούμε να ακούσουμε για τα ατελείωτα δημιουργικά σενάρια που θα βρουν οι άνθρωποι ενώ θα αξιοποιήσουν τη δύναμη της ζωής AR και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα τροφοδοτήσει επίσης τον  χάρτη ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας μας “.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις