Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HSBC όπως λέμε… Fintech: Το νέο προϊόν που στοχεύει σε 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Όπως οι περισσότεροι μεγάλοι παίκτες της τραπεζικής, έτσι και η HSBC κάνει μεγάλες προσπάθειες να χτυπήσει τους ταχέως αναπτυσσόμενους fintech αντιπάλους της, στοχεύοντας σε καινοτομίες και νέα τεχνολογικά προϊόντα.

Το τελευταίο εγχείρημα της τράπεζας αφορά ένα ψηφιακό πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις που θέλουν να στέλνουν, λαμβάνουν ή να αποταμιεύουν χρήματα προς και από το εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πορτοφόλι τόσο από υπολογιστή όσο και από κινητό.

Η τράπεζα στοχεύει κυρίως σε μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις με δίκτυο εφοδιασμού στο εξωτερικό. Αυτό που θέλει είναι οι πελάτες της να μην καταφεύγουν σε τρίτους παρόχους για τις διασυνοριακές τους συναλλαγές. Μαζί με αυτό, θέλει φυσικά να ‘τα βάλει’ με τους παρόχους αυτούς που δεν είναι άλλοι από τις γνωστές ψηφιακές τράπεζες Revolut, N26 κ.ο.κ. Μην ξεχνάμε ότι οι πληρωμές εκτός συνόρων ήταν το πρώτο στοίχημα που έβαλαν – και κέρδισαν – οι Fintechs, και ένα από τα πεδία όπου γίνεται μεγάλη μάχη με τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η HSBC προωθεί το νέο προϊόν της ως έναν τρόπο να “πληρώσεις σαν ντόπιος”. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα εξυπηρετεί σήμερα 1,3 εκατ. επιχειρήσεις σε 53 αγορές, επομένως το μήνυμα αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αγορά. Προς το παρόν, το πορτοφόλι περιλαμβάνει δολάρια ΗΠΑ, ευρώ, λίρες Ηνωμένου Βασιλείου, δολάρια Καναδά, δολάρια Χονγκ Κονγκ, δολάρια Σιγκαπούρης και δολάρια Αυστραλίας. Το πορτοφόλι σαν προϊόν είναι διαθέσιμο μόνο στη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την τράπεζα, περισσότερα νομίσματα πρόκειται να προστεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις δύο μήνες πριν, η HSBC κυκλοφόρησε επίσημα την εφαρμογή Business Banking Kinetic, σχεδιασμένη να προσφέρει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) περισσότερες fintech δυνατότητες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις