Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayPal στοχεύει σε μια end-to-end πλατφόρμα e-commerce “τρομάζοντας” τους ανταγωνιστές του

H PayPal φαίνεται ότι έχει βάλει τους σωστούς στόχους κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει όλη την αγορά των πληρωμών και ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέχρι σήμερα η PayPal φαινόταν “κατακερματισμένη” και μη εστιασμένη παρότι παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στο χώρο των πληρωμών online.

Πλέον έχει βάλει πρωταρχικό στόχο την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών του σε ενα app αλλά και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους σχεδόν 400 εκατομμύρια πελάτες – χρήστες του.

Η PayPal συνεχίζει δυναμικά τις εξαγορές της ανακοινώνοντας την απόκτηση της logistics Startup, Happy Returns, η οποία συνεργάζεται με διαδικτυακούς εμπόρους, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επιστρέψουν εμπορεύματα σε περισσότερες από 2.600 τοποθεσίες παράδοσης σε όλες τις ΗΠΑ. Η εταιρεία δίνει επίσης στους λιανοπωλητές λογισμικό που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα την όλη διαδικασία.

Το 2020 επιστράφηκαν προϊόντα αξίας περίπου 102 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαδικτυακών αγορών, υπερδιπλάσια από το ποσό από το 2019 και μόνο στις Η.Π.Α. Η απόκτηση της Happy Returns μπορεί να βοηθήσει την PayPal απλοποιήσει τη διαδικασία επιστροφών για τους εμπόρους της, προσθέτοντας μεγαλύτερη αξία στην πλατφόρμα της PayPal και βοηθώντας στην ενίσχυση των σχέσεων του μαζί τους.

Η εξαγορά αυτή μπορεί επίσης να βοηθήσει την PayPal να προσελκύσει νέους εμπόρους και πελάτες στην πλατφόρμα της: Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία έφτασε τα 392 εκατομμύρια λογαριασμούς, 31 εκατομμύρια από τους οποίους ήταν λογαριασμοί εμπόρων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις σημαίνει η PayPal να ξεκινάει την πορεία της από τα 30 εκατομμύρια μικρομεσαίων επιχειρήσεων…

Τον περασμένο Μάρτιο η PayPal είχε εξαγοράσει την ισραηλινή Curv  η οποία ασχολείται με την διαχείριση ψηφιακών αξιών και κρυπτονομισμάτων και ειδικό στην προσφορά ψηφιακών πορτοφολιών σε τρίτους.

Το 2019, απέκτησε την Honey, μια διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών και ανταμοιβών, με το εντυπωσιακό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γίγαντας πληρωμών ξεκίνησε πρόσφατα την PayPal Commerce Platform, ένα σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο έρχεται ενσωματωμένο με τις λύσεις πληρωμής της PayPal καθώς και άλλα εργαλεία όπως η προστασία από απάτη.

Το PayPal αναμένεται να συνεχίσει τις εξαγορές και τις συνεργασίες και το 2021 κάτι που θα πρέπει να κάνει κάνει ακόμα και την Amazon να αισθάνεται άβολα όπως και όλη την αγορά neobanks με εστίαση τις πληρωμές, online και offline.

Διαβάστε επίσης:

H PayPal επενδύει στα κρυπτονομίσματα και προετοιμάζει την ανεξαρτησία της

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις