Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Προηγμένες λύσεις ρομποτικής με την υποστήριξη της Det Norske Veritas

Η νέα πιστοποίηση ισχύει για τους προηγμένους ελεγκτές ασφαλείας της εταιρείας τεχνολογίας για ρομπότ και εκδόθηκε από τον διεθνή διαπιστευμένο φορέα καταχώρησης και ταξινόμησης με έδρα τη Νορβηγία

Η LG Electronics (LG) απέδειξε τη δέσμευσή της στη δημιουργία ασφαλών καινοτομιών για μια καλύτερη ζωή, αφού έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έλαβε την πιστοποίηση ISO 13849-1* για την μονάδα ελέγχου ασφαλείας που χρησιμοποιείται σε υπηρεσίες κίνησης ρομπότ.

Η νέα πιστοποίηση ισχύει για τους προηγμένους ελεγκτές ασφαλείας της LG για ρομπότ και εκδόθηκε από τον Det Norske Veritas (DNV), έναν διεθνή διαπιστευμένο φορέα καταχώρησης και ταξινόμησης με έδρα τη Νορβηγία.

Ο πρόσφατα αναπτυγμένος ελεγκτής ασφαλείας για ρομπότ της LG διασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο λειτουργικής ασφάλειας και αξιοπιστίας, διαχειριζόμενος ενεργά τις ρυθμίσεις των ρομπότ, παρακολουθώντας τα σήματα από τους αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο και παρέχοντας προστατευτική επιβράδυνση ή έλεγχο διακοπής κάθε φορά που εντοπίζεται κίνδυνος.

Αποτελούμενος από μία μόνο μονάδα, ο ελεγκτής ασφαλείας της LG διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών ελεγκτών – μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις επιμέρους προδιαγραφές κάθε ρομπότ ή να ανταποκριθεί στις μοναδικές απαιτήσεις κάθε πελάτη.

Προηγουμένως, οι κατασκευαστές έπρεπε να αναλύουν και να αξιολογούν κάθε πτυχή της λειτουργικής ασφάλειας για κάθε ρομπότ που παρήγαγαν, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον χάρη στον εξελιγμένο ελεγκτή της LG. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να πιστοποιήσει τη γνησιότητά τους και να λανσάρει νέα ρομπότ υπηρεσιών, όπως αυτά από τις γνωστές σειρές LG CLOi ServeBot και LG CLOI GuideBot, πιο γρήγορα από πριν.

Ηγέτης στον ταχέως μεταβαλλόμενο κλάδο της ρομποτικής, η LG έχει συγκεντρώσει πληθώρα δεδομένων και τεχνογνωσίας μέσα από πολλές δεκαετίες διαρκούς καινοτομίας. Η εταιρεία έχει εισαγάγει μια μεγάλη ποικιλία λύσεων ρομπότ βελτιστοποιημένες για χώρους όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία και εστιατόρια, και αξιοποιεί τις ποικίλες τεχνολογικές της δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, αισθητήρων, τεχνητής νοημοσύνης και καμερών.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πλήρη είσοδό της στην αγορά ρομπότ επόμενης γενιάς στον τομέα logistics με την κυκλοφορία του LG CLOi CarryBot, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την CJ Logistics, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής της Νότιας Κορέας. 

«Καθώς τα αυτόνομα ρομπότ τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τις καταναλωτικές εφαρμογές γίνονται όλο και πιο κοινά, ο τομέας της τεχνολογίας ασφάλειας ρομπότ συνεχίζει να αποκτά σημασία», δήλωσε ο Δρ. Baek Seung-min, επικεφαλής του εργαστηρίου Προηγμένης Ρομποτικής της LG Electronics. «Προηγούμαστε σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, στηριζόμενοι στις σημαντικές τεχνολογικές μας δυνατότητες και στην πραγματική εμπειρία μας στην εφαρμοσμένη ρομποτική για να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο λειτουργικής ασφάλειας για την επόμενη γενιά αυτόνομων ρομπότ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις