Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spire Global και VesselBot “φέρνουν” την τεχνητή νοημοσύνη στη Ναυτιλία

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, κάθε οργανισμός προσφέρει ένα συνδυασμό δεδομένων και εξειδικευμένης εμπειρίας

Η Spire Global, ένας παγκόσμιος πάροχος λύσεων AIS δεδομένων και πρόβλεψης καιρού, και το VesselBot, μια εταιρεία τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και μεγάλων δεδομένων (Big Data) με εξειδίκευση στον τομέα της ναυτιλίας, ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συνεργασία για την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για τη ναυτιλιακή αγορά.

Αυτά τα καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα θα παρέχουν στους επαγγελματίες της αγοράς, ψηφιακές λύσεις που θα τους επιτρέπουν να λαμβάνουν εμπορικές αποφάσεις βάσει πραγματικών δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες να εξοικονομήσουν χρήματα βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες τόσο στα πλοία όσο και στα λιμάνια καθώς θα τους επιτρέπουν τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, κάθε οργανισμός προσφέρει ένα συνδυασμό δεδομένων και εξειδικευμένης εμπειρίας. Ουσιαστικά, συνδυάζονται τα δεδομένα παρακολούθησης AIS της Spire, δεδομένα καιρού και άλλες υπηρεσίες με τη γνώση της αγοράς και την τεχνογνωσία της VesselBot.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επικείμενη συνεργασία μας με την Spire Maritime, την οποία επίσημα ανακοινώνουμε σήμερα. Ανυπομονούμε να εργαστούμε από κοινού, να αλληλεπιδράσουμε τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε επίπεδο κουλτούρας, με σκοπό την επίτευξη του κοινού μας στόχου που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουμε μοναδικές, καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που θα επιλύσουν πραγματικά προβλήματα και θα βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητα στη συνεχώς μεταβαλλόμενη ναυτιλιακή αγορά”, δηλώνει σχετικά ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, Διευθύνων Σύμβουλος της VesselBot.

“Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε αυτήν τη σχέση με τη VesselBot, η οποία δημιουργεί πρωτοποριακές λύσεις για την αγορά ξηρού φορτίου. Με τους νέους κανονισμούς και την αυξανόμενη ανάγκη για μείωση του κόστους, η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ώριμη για ψηφιακή μεταμόρφωση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε στην VesselBot αυτά τα δεδομένα με την πιο αποτελεσματική διαθέσιμη τεχνολογία, ώστε να παραμείνουν αποκλειστικά επικεντρωμένοι στην επίλυση βασικών προκλήσεων της ναυτιλίας”, σημειώνει ο John Lusk, Γενικός Διευθυντής της Global Data Services, Spire Global.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις