Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Owiwi στον πανευρωπαικό accelerator DMS

O DMS Accelerator είναι από τις περιπτώσεις-υπόδειγμα για πως θα πρέπει να λειτουργεί η υποστήριξη της καινοτομίας και Startups σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο DMS Accelerator δημιουργήθηκε το 2019 μέσω του προγράμματος Horizon 2020 με στόχο να υποστηρίξει τις data-driven Startups και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη αλλά και να λύσει τα προβλήματα που τις εμποδίζουν για να αναπτυχθεί.

Οι partners που τρέχουν το ετήσιο πρόγραμμα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης είναι accelerators, ερευνητικά κέντρα, ειδικοί στην πνευματική ιδιοκτησία, πανεπιστήμια, το The Next Web και η Ogilvy, το γνωστό μεγάλο και παγκόσμιο γραφείο δημοσίων σχέσεων και όχι μόνο.

Μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πάνω από 400 αιτήσεις και έχει επιλέξει 100 Startups για υποστήριξη με ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από την επιτάχυνση μέχρι το marketing, το PR και φυσικά τη χρηματοδότηση.

Στο εξάμηνο πρόγραμμα του 2021 επιλέχθηκε η Owiwi, η ελληνική Startup η οποία έχει φτιάξει μια πλατφόρμα HR gamification για την καλύτερη υποστήριξη της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ειδικά σε ότι αφορά τα soft skills και τη ψυχομετρική αξιολόγηση.

To 2020 είχε επιλεγεί η ελληνική εταιρεία RENVIS, με μια πλατφόρμα υποστήριξης αποφάσεων σε ότι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα μιας επιχείρησης.

Το 2019 είχαν επιλεγεί και υποστηριχθεί οι επίσης ελληνικές geabit και Oseven στους τομείς του agtech και isnurtech αντίστοιχα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις