Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Glovo: Επιθετική επέκταση στα Βαλκάνια με 2 εξαγορές από τη Delivery Hero!

Με… φόρα προς την Ανατολική Ευρώπη κινείται η ισπανική Glovo, η οποία τις προηγούμενες ημέρες εξαγόρασε δύο εταιρείες της Delivery Hero, για το ποσό των 170 εκατ. ευρώ.

H διάσημη εταιρεία delivery, η οποία πρόσφατα έγινε “πρωτοσέλιδο” για το εθνικό ρεκόρ χρηματοδότησης που έσπασε, απέκτησε συγκεκριμένα την foodpanda και την Donesi, οι οποίες προέρχονται από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, Μαυροβούνιο και Βοσνία Ερζεγοβίνη, αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τις εξαγορές, ο ιδρυτής και CEO της Glovo, Niklas Östberg, παραδέχτηκε ότι η Delivery Hero είχε χτίσει μια κορυφαία επιχείρηση στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια. Τόνισε ωστόσο ότι η Glovo είναι σε καλύτερη θέση να συνεχίσει αυτές τις δραστηριότητες, καθώς έχει πολλά σχέδια για τις χώρες αυτές.

Σημειώνεται εδώ ότι η εταιρεία δεν προχώρησε μόνο σε αυτές τις εξαγορές, αλλά ολοκλήρωσε και αυτή της Ehrana, από τη Σλοβενία, έναντι μη ανακοινωθέντος ποσού. Αυτή η συμφωνία πρόκειται να κλείσει επίσημα τους επόμενους μήνες, αλλά η Glovo συνεργάζεται ήδη με την εταιρεία για να σχεδιάσει μια στρατηγική μετάβασης για τους χρήστες, τους συνεργάτες και τους διανομείς της. H Ehrana όπως και οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες ασχολούνται με το delivery φαγητού.

“Ήταν πάντα κεντρικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας να εστιάζουμε σε αγορές όπου βλέπουμε σαφείς ευκαιρίες να ηγηθούμε και να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη επιχείρηση. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτού του σχεδίου”, δήλωσε ο έτερος CEO και συνιδρυτής της Glovo, Oscar Pierre. «Η περιοχή έχει αγκαλιάσει πραγματικά τις πλατφόρμες delivery και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε την παρουσία μας και αυξάνουμε το αποτύπωμά μας σε χώρες που συνεχίζουν να δείχνουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις