Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του NBG Business Seeds

Πραγματοποιήθηκε εχθές μια λιτή εκδήλωση μέσω Zoom όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης ο καθώς και η Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι η Εθνική Τράπεζα είναι αρωγός στην ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα με την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό να βρίσκεται στον πυρήνα της τράπεζας για καλύτερη λειτουργία και υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Η κ. Θεοφιλίδη ανέφερε ότι παρά την πανδημία το μεγάλο και πολύπλευρο πρόγραμμα του NBG Business Seeds ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ ο 11ος διαγωνισμός προσέλκυσε ρεκόρ συμμετοχών με 468 αιτήσεις ενώ στάθηκε στον μέχρι σήμερα απολογισμό του προγράμματος αλλά και την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας στην ελληνική Startup σκηνή. Συγκεκριμένα, επενδυτικά συμμετέχει σε πέντε funds του Equifund αλλά και σε δυο καινούργια. ενώ έχει προχωρήσει σε 85 επενδύσεις σε ελληνικές Startups.

Οι νικητές του 11ου διαγωνισμού 

Την πρώτη θέση και τα 20.000 ευρώ κέρδισε η OptiStructure με εκπρόσωπο τον Νικόλαο Καλλιώρα, η οποία προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες σχεδιασμού περιβαλλοντικά αποδοτικών και οικονομικών κατασκευών μέσω βελτιστοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Την δεύτερη θέση και τα 10.000 ευρώ η Docandu με εκπρόσωπο τον Κωνσταντίνο Κόκκοτα, η οποία συνδυάζει την υψηλού επιπέδου παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες, και ταυτόχρονα απλές και εύχρηστες, ψηφιακές καινοτομίες όπως για παράδειγμα ο ψηφιακός φάκελος υγείας αλλά και χρήση AI για υποβοήθηση του γιατρού.

Την τρίτη θέση και τα 6.000 ευρώ κέρδισε η Gaming Brotherhood με εκπρόσωπο τον Ιάκωβο Ζουρνατζή, μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου έμποροι και marketeers μπορούν να δημιουργήσουν βίντεο άμεσα και απλά.

Την τέταρτη θέση και τα 4.000 κέρδισε η Time Is Brain με εκπρόσωπο την Αγγελίνα  Κουρούμπαλη, με μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών και ειδικά εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Απονεμήθηκαν επίσης για το πέμπτο βραβείο, 6 χρηματικά ποσά, €1.500 έκαστο, στις Kleesto, 12GODS, Robenso, EDEN, EV Loader και φwater.

Τέλος, ανακοινώθηκε η έναρξη του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στις 14 Ιουλίου 2021.

Δείτε επίσης:

NBG Business Seeds: Οι ομάδες που περνούν στη Γ’ Φάση του Διαγωνισμού

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις