Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πακτωλός χρημάτων για τις cybersecurity Startups

Κατά κοινή ομολογία οι κυβερνοεπιθέσεις σε επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία έτη ενώ η πανδημία και η συνεπακόλουθη τηλεργασία έχει αυξήσει τις προκλήσεις των τμημάτων ΙΤ για να προστατεύσουν τα δεδομένα και τα δίκτυα της εταιρείας με δεκάδες συσκευές να συνδέονται στο εταιρικό δίκτυο απ’  όλο τον κόσμο.

Ειδικά οι επιθέσεις ransomware είναι από τις πιο σοβαρές απειλές με πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση την αμερικανική εταιρεία μεταφοράς βενζίνης και πετρελαίου Colonial Pipeline η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της αφήνοντας χωρίς καύσιμα εκατομμύρια οδηγούς στις Η.Π.Α.

Όλοι οι μεγάλοι της κυβερνοπροστασίας και του backup έχουν εστιάσει στο cybersecurity καθώς και δεκάδες Startups από όλες τις ηπείρους και ειδικά από το Ισραήλ.

Από τις αρχές του 2021 μέχρι σήμερα οι εταιρείες Cybersecurity έχουν σηκώσει 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, το 96% του συνόλου του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του PitchBook. Εν τω μεταξύ, η μέση αποτίμηση των εταιρειών που συγκεντρώνουν κεφάλαια έχει υπερδιπλασιαστεί, στα 475 εκατομμύρια δολάρια!

H Lacework με λύσεις cloud cybersecurity συγκέντρωσε 525 εκατομμύρια δολάρια με επικεφαλής του γύρου την Sutter Hill Ventures.

Μια άλλη Startup που επιτρέπει στις εταιρείες να ανακτούν δεδομένα cloud, η Rubrik, αποτιμήθηκε στα 3,67 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την άντληση 374 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το PitchBook.

Η Trulioo συγκέντρωσε 394 εκατομμύρια δολάρια σε μια αποτίμηση 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να γίνει η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία που υποστηρίζεται από VC στον Καναδά. Αυτή η συμφωνία ήρθε μετά την αγορά της Okta ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία επαλήθευσης ταυτότητας Auth0 τον Μάιο.

Τον Απρίλιο, ο κολοσσός ιδιωτικών κεφαλαίων Thoma Bravo συμφώνησε να αγοράσει την Proofpoint για 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας, σύμφωνα με στοιχεία του PitchBook

Βέβαια και η Stripe λάνσαρε πρόσφατα μια τεχνολογία για τον έλεγχο των ταυτοτήτων των χρηστών, τοποθετώντας την ανταγωνιστικά με εταιρείες όπως η Okta και η Trulioo θολώνοντας τα νερά μεταξύ των τομέων δραστηριότητας.

Ενώ τέλος η Acronis σήκωσε πρόσφατα 250 εκατ. δολάρια από την CVC Capital Partners.

Διαβάστε ακόμα:

Η Cybersecurity Startup που έβγαλε 10 φορές την επένδυσή της σε δύο έτη!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις