Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υποτροφίες ΣΕΒ-ALBA για τη μετεκπαίδευση στελεχών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων – μελών του και ειδικότερα την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους, ο ΣΕΒ προσφέρει και για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Alba Graduate Business School. Οι υποτροφίες καλύπτουν το 50% των διδάκτρων και απευθύνονται σε στελέχη που εργάζονται σε επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, νέες και νέοι αποκτούν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να σπουδάσουν σε ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Από το 2017, 28 υπότροφοι προερχόμενοι από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της αγοράς (εμπόριο, κατασκευές, αερομεταφορές, πληροφορική, τουριστικά, ασφαλιστικές υπηρεσίες, φαρμακευτικός κλάδος καθώς και κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου) έχουν ενταχθεί σε ένα από τα προγράμματα του Alba. Από αυτούς, 18 επέλεξαν το Alba MBA και οι υπόλοιποι κάποιο από τα MSc στα ακόλουθα αντικείμενα: Entrepreneurship, Risk Management, Strategic Human Resources Management,International Business & Management, Marketing.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία ΣΕΒ-Alba υποστηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, καλύπτει πολυδιάστατη θεματολογία με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει την οργανωσιακή εμπειρία με τη θεωρητική γνώση.

Το πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί πυλώνα της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας ΣΕΒ και Alba «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», η οποία ως στόχο έχει την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και σε όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η κοινή αυτή πρωτοβουλία συνδυάζει την ακαδημαϊκή αριστεία του Alba με τον ρόλο και τη στρατηγική του ΣΕΒ για την ανάπτυξη και παραγωγική μεγέθυνση των επιχειρήσεων, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης, σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή ευκαιρία που παρέχεται για τη μετεκπαίδευση στελεχών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, Κώστας Αξαρλόγλου, δήλωσε: «Η  εξέλιξη της τεχνολογίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και, πρόσφατα, η πανδημία επέφεραν ολικές ανατροπές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, η απάντησή μας είναι η συνεχής μάθηση ώστε να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκύπτουν και θα προκύπτουν στη νέα κανονικότητα. Το Alba και ο ΣΕΒ έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας σε μια συμμαχία γνώσης, «Μαζί στη Γνώση», δημιουργώντας ένα οικοσύστημα συνεχούς μάθησης για να βοηθούμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν διαρκώς και να αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να προσαρμόζονται και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις».

Ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, σημείωσε: «Στον ΣΕΒ πιστεύουμε στην Ελλάδα που επιμένει και πετυχαίνει με συλλογική προσπάθεια αλλά και που μειώνει τις ανισότητες, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους. Γι’ αυτό και έχουμε θέσει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις. Με δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του θεσμού της πρακτικής εκπαίδευσης, στην καθιέρωση των βιομηχανικών διδακτορικών, στην αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και ψηφιακών δεξιοτήτων, στην αύξηση συνολικά  της ικανότητας της οικονομίας μας να παράγει νέα γνώση και να καινοτομεί. Σε μια δύσκολη συγκυρία και στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπου η ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, πρωτοβουλίες – συνεργασίες όπως αυτή του ΣΕΒ με το Alba λειτουργούν για το αμοιβαίο όφελος των επιχειρήσεων, των στελεχών και της οικονομίας γενικότερα».

Οι υποτροφίες είναι ανοιχτές για τα ακόλουθα προγράμματα:

  • The Alba MBA
  • MSc in Finance
  • MSc in International Business & Management
  • MSc in Business for Lawyers
  • MSc in Strategic Human Resources Management
  • MSc in Marketing
  • MSc in Entrepreneurship

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Alba https://applications.alba.edu.gr/ με την ένδειξη στο πεδίο της αίτησης που αφορά στο Scholarship-Financial Aid: «SEV scholarship». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 9 Ιουλίου 2021 και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://bit.ly/AlbaSEVscholarhips.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις