Αυτοί είναι οι νικητές του 8ου Envolve Award Greece

Carge, Momcycle και obko θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης

Χθες, Τετάρτη 23 Ιουνίου, το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους 3 νικητές του 8ου Envolve Award Greece, ενός διαγωνισμού που επιβραβεύει νεοφυείς και αρχικού σταδίου καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση των νικητών πραγματοποιήθηκε στην ΑΤΡΑΚΤΟ και μεταδόθηκε ζωντανά.

Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού είναι οι εταιρείες Carge, Momcycle και obko, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νικητών, από την έναρξη του προγράμματος που θεσμοθετήθηκε το 2012, σε 34. Οι νικητές δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, και συγκεκριμένα στην τεχνολογία, στο λιανεμπόριο (Retail Tech) και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (FinTech).

Συγκεκριμένα, η Carge παρέχει λύσεις ηλεκτροκίνηση που βοηθούν τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων να εντοπίσουν, να δεσμεύσουν και τελικά να φορτίσουν, πληρώνοντας απευθείας σε χιλιάδες σταθμούς φόρτισης στην ΝΑ Ευρώπη. Είναι η μοναδική εφαρμογή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί έξυπνους αλγόριθμους για εξισορρόπηση δικτύου μέσω άμεσης σύνδεσης με κάθε αυτοκίνητο.

Η Momcycle είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα (online marketplace) αφιερωμένη σε μεταχειρισμένα (pre-owned) παιδικά είδη. Η Momcycle προσφέρει στους γονείς ένα φιλικό προς το χρήστη εργαλείο με πολλαπλές λειτουργίες, επιτρέποντάς τους να μετατρέψουν τα είδη που δεν χρειάζονται πλέον σε έσοδα, και να αγοράσουν τις αγαπημένες τους μάρκες σε μεγάλη έκπτωση. Διαθέτει ένα σύγχρονο περιβάλλον με επιμέλεια καταχωρίσεων, τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας για συναλλαγές και μια αξιόπιστη διαδικασία αποστολών. Μέσω της Momcycle, οι γονείς μπορούν να παρατείνουν τον κύκλο ζωής των προϊόντων τους, προάγοντας τη βιώσιμη κατανάλωση.

To obko είναι μια εφαρμογή που ενοποιεί την οικονομική ζωή και συμπεριφορά ενός χρήστη με σκοπό να παρέχει προηγμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο ευρύ κοινό, υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν μόνο οι affluent πελάτες. Το obko εγκαινιάζει μια επαναστατική γκάμα από υπηρεσίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης συμπεριλαμβανομένων ενός Προσωπικού Βοηθού, ενός συμβούλου οικονομικών και ενός relationship manager που βοηθάνε το χρήστη να απλοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τις καθημερινές τραπεζικές του εργασίες, να μειώσει τα έξοδα του και να λάβει προσωποποιημένη χρηματοοικονομική καθοδήγηση.

Οι 3 νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του Envolve. Οι νικητές επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ανάμεσα από τους 10 φιναλίστ του διαγωνισμού. Η τελετή φιλοξένησε εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της επιχειρηματικής σκηνής: τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Κυβέρνησης, τον Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη Ζέττα Μακρή, Υφυπουργό Παιδείας. Το οικοσύστημα καινοτομίας εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, η Μυλαίδη Στούμπου, Regional Director,Partner Business Development στη Microsoft, o Peter Economides, Brand Strategy Consultant, ο Φώτης Καρύδας, δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας, η Μαρίνα Χατσόπουλος, Board Chair στη Levitronix Technologies και ο Χρήστος Σπαθαράκης, Co-Founder & CEO της Ferryhopper.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μόνο οι φιναλίστ και οι ομιλητές, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ΑTRAKTOS, της Chorus Call Hellas, της Brookstreet Equity Partners LLP, της Red Bull, του Action24, του Epixeiro.gr, της Aria Hotels, της Ferryhopper, του TYCO, του MINU Athens και του Marocaine.


Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship,  σχολίασε: «Σήμερα έκλεισε ο 8ος κύκλος του Envolve Award Greece  στην Ελλάδα με την ανακοίνωση  3 νικητών. Γεμίσαμε και πάλι από υπερηφάνεια, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να συγκεντρωθούμε και να γιορτάσουμε μαζί την Ελληνική επιχειρηματικότητα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προσκεκλημένους ομιλητές μας, που μας ενέπνευσαν με τις δυναμικές τους τοποθετήσεις, καθώς και όσους συνδέθηκαν μαζί μας μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης. Καλωσορίζουμε όλους τους φιναλίστ και νικητές στην οικογένεια του Envolve!»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει την αγαπημένη του επιχειρηματική ιδέα, αναδεικνύοντας τους τρεις νικητές των βραβείων “#GetEnvolved Award”. Οι νικητές που έλαβαν τα χρηματικά έπαθλα είναι:

1η νικήτρια #GetEnvolved Award: Project Parenting, η οποία έλαβε επιταγή ύψους 3.000 ευρώ, με την ευγενική χορηγία της Brookstreet Equity Partners LLP, θέλοντας να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στη μνήμη του Συνιδρυτή κ. Γεώργιου Μπόλου, Γενικού Διευθυντή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Διευθύνοντα Σύμβουλο και κατά συρροή επιχειρηματία. Το βραβείο απένειμε η κόρη του, κα. Ναταλία Μπόλου.

2η νικήτρια #Get Envolved Award: Tourmie, η οποία έλαβε επιταγή ύψους 2.000 ευρώ.

3η νικήτρια #Get Envolved Award: bindbops, η οποία έλαβε επιταγή ύψους 1.000 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους νικητές του 8ου Envolve Award Greece για το θάρρος, την αφοσίωση και τη δημιουργικότητα που έχουν επιδείξει. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε και εμείς στο  επιχειρηματικό τους ταξίδι, και ευχόμαστε ότι το βραβείο μας θα αναδείξει τα επιτεύγματά τους και θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν με ταχύτερο ρυθμό. Οι νικητές και οι φιναλίστ αυτού του κύκλου αποτελούν δυνάμεις αλλαγής για την ελληνική οικονομία, αλλά και λαμπρά παραδείγματα της προοπτικής της χώρας μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες και υποστηρικτές μας, που για χρόνια υποστηρίζουν ενεργά το σκοπό μας, καθώς και τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της βράβευσης σε μια δύσκολη περίοδο.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις