Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Innovation Campus: Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Samsung στην Ελλάδα

Η Samsung Electronics Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της, ανακοίνωσε την έναρξη του 1ου κύκλου του «Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υποστηρίζει επιστημονικά το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας e-επιχειρείν, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του ψηφιακού Μάρκετινγκ και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν online επιστημονική καθοδήγηση από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του ΟΠΑ και πανεπιστημίων του εξωτερικού, ερευνητές, έμπειρα στελέχη της αγοράς και συμβούλους επιχειρήσεων μέσα από διαλέξεις, ομαδικές εργασίες, workshops, case studies και ενεργή μάθηση (action learning). Ακόμη, τόσο κατά τις ώρες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα όσο και εκτός αυτών, συνεργάζονται για να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της ομαδικής τους εργασίας στο πλαίσιο μιας διαγωνιστικής διαδικασίας με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουλίου 2021. Έχει συνολική διάρκεια 50 ωρών. Οι 30 ώρες διεξάγονται online μέσω live διαλέξεων και οι 20 ώρες μέσω ασύγχρονης μελέτης σε e-learning πλατφόρμα. Απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, 21-45 ετών. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Samsung Innovation Campus» αποτελεί μέρος της παγκόσμιας ομώνυμης πρωτοβουλίας της εταιρείας με σλόγκαν «Enabling People», η οποία αντανακλά το όραμά της για ενίσχυση των νέων με ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις τεχνολογικές απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να διαμορφώσουν το μέλλον, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του κόσμου. Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος θα επαναληφθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις