Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mέχρι τις αρχές του νέου έτους ο ανάδοχος της Πολιτείας Καινοτομίας

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα προκύψει ο ανάδοχος της Πολιτείας Καινοτομίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα.

Τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού και από την αποσφράγιση των φακέλων προέκυψαν τέσσερα επενδυτικά σχήματα που συμπεριλαμβάνουν σημαντικές εταιρείες και φορείς που εξειδικεύονται στον κατασκευαστικό κλάδο και την καινοτομία.

Το επόμενο διάστημα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η ταύτιση του δυνητικού αναδόχου με το όραμά της κυβέρνησης για την Πολιτεία Καινοτομίας, την γρήγορη κατασκευή του και την λειτουργία του ως ενός εμβληματικού κέντρου για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

“Ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι ένα εγχείρημα «real estate», μεσιτικό, αλλά ένα εγχείρημα καινοτομίας – άρα πρέπει να διασφαλίζεται ο χαρακτήρας του, κυρίως με την στέγαση σημαντικού αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων, τεχνοβλαστών, θερμοκοιτίδων, επιταχυντών και φυσικά εταιρειών που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη” εξήγησε σε συνέντευξή του ο κ. Δήμας.

Ο ανάδοχος θα πρέπει να έχει την ικανότητα και την διάθεση να διοργανώνει σημαντικές εκδηλώσεις δικτύωσης με την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Στην παρούσα φάση γίνεται η αξιολόγηση των φακέλων που έχουν υποβληθεί. Στην συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και μετά η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από την πλευρά των ενδιαφερόμενων. Πιστεύω πως ο ανάδοχος θα έχει προκύψει μέχρι τις αρχές του νέου έτους”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις