Οι υποψήφιες εταιρείες που θα αναλάβουν την πολιτεία καινοτομίας της ΧΡΩΠΕΙ

Τέσσερις κοινοπραξίες διεκδικούν τη συμμετοχή τους στο έργο δημιουργίας του νέο κέντρου καινοτομίας και Startups στις παλιές εγκαταστάσεις της χρωματουργίας-φαρμακοβιομηχανίας ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς με το έργο να αφορά την κατασκευή αλλά και την υποστήριξη και λειτουργία της πολιτείας καινοτομίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στην έκταση του πρώην εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς, θα αναπτυχθεί μία έδρα καινοτομίας, που επιδιώκεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.
Το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ με το δημόσιο να παραχωρήσει την έκταση για 30 χρόνια, με δικαίωμα επέκτασης για επιπλέον 15 χρόνια. Οι ιδιώτες επενδυτές θα καλύψουν το κόστος της επένδυσης, μέρος του οποίου ενδέχεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες που έχουν καταθέσει προσφορά είναι οι ακόλουθες:

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Σέ ότι αφορά το τρέξιμο του κέντρου Startups στη πρόταση συμμετέχει το Found.ation και η Mantis Business Innovation, η Startup η οποία ιδρύθηκε το 2017 κι έχει αναπτύξει εργαλεία αξιολόγησης και μοντέλα λήψης αποφάσεων, ειδικά για νεοφυείς εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αλλά και για το Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Elevate Greece) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

DIMAND Real Estate
Στην πρόταση της Dimand Real Estate συμμετέχουν το Τεχνολογικό Πάρκο Βαρκελώνης, όπου έχει εφαρμοστεί μια αντίστοιχο project με την Πολιτεία Καινοτομίας.

INTRACOM Holdings – Intrakat
Στο σχήμα Intracom Holdings-Intrakat συνεργάζεται η γερμανική Factory International η οποία τρέχει ένα αντίστοιχο project στην Πορτογαλία μαζί με την κεντρική αρχή Startups της Πορτογαλίας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Στο σχήμα συμμετέχουν οι θυγατρικές ΑΚΤΩΡ και REDS, ένας αμερικανικός όμιλος συμβούλων και ως φορέας καινοτομίας το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις