Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SMART4ALL: Χρηματοδότηση έως 80 χιλ. ευρώ για Πειράματα Μεταφοράς Στοχευμένης Τεχνοχνωσίας

Το SMART4ALL προσκαλεί υποψήφιους φορείς για τη 2η ανοικτή πρόσκληση χρηματοδότησης σε Πειράματα Μεταφοράς Στοχευμένης Τεχνογνωσίας FTTE. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του προγράμματος SMART4ALL που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Τα FTTEs είναι ένας νέος τύπος πειραμάτων σύντομης διάρκειας (9 μήνες) μέσω διακρατικών συνεργειών για τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ βιομηχανικών εταίρων και ακαδημαϊκής κοινότητας. Τα FTTEs αποτελούν έργα μικρής κλίμακας που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και προσφέρουν καθοδήγηση προς την επιτυχή ανάπτυξη και τοποθέτησή τους στην αγορά.

Σε αυτόν τον τύπο πειραμάτων, ο ένας εταίρος (πάροχος τεχνολογίας) μεταφέρει στον άλλο (φορέα υποδοχής) μια συγκεκριμένη τεχνολογία υλικού/ hardware (HW) ή λογισμικού/ software (SW) που θα οδηγήσει σε βελτιωμένα προϊόντα ή διαδικασίες. Στα FTTEs, συμμετέχουν δύο διαφορετικές οντότητες από δύο διαφορετικές χώρες: ένας ακαδημαϊκός/ερευνητικός φορέας και ένας βιομηχανικός ή δύο βιομηχανικοί εταίροι. Ο βιομηχανικός εταίρος ενεργεί ως ο επικεφαλής εταίρος στην κοινοπραξία.

Τα FTTEs εστιάζουν σε τομείς που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στα τρέχοντα προγράμματα Smart Anything Everywhere (SAE) και περιλαμβάνουν  τα παρακάτω:

  • Ψηφιοποιημένες μεταφορές
  • Ψηφιοποιημένο περιβάλλον
  • Ψηφιοποιημένη γεωργία
  • Ψηφιοποίηση οπουδήποτε

Από το SMART4ALL θα επιλεγούν 4 Πειράματα Πρωτοπόρων Εφαρμογών –  Pathfinder Application Experiments (PAEs) μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης και σε αυτή τη Δεύτερη Ανοικτή  Πρόσκληση.

Τα SMART4ALL PAEs έχουν ως στόχο την ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων χαμηλής ενέργειας (Customized Low Energy Computing-CLEC) για κυβερνοφυσικά συστήματα (Cyber Physical Systems-CPS) και το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things-IoT) και σκοπεύουν να συνδυάσουν ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών που ενώνουν σε ένα κοινό όραμα διαφορετικές κουλτούρες, πολιτικές, γεωγραφικές περιοχές και διαφορετικούς τομείς εφαρμογών.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Οι κοινοπραξίες μπορούν να περιλαμβάνουν τους ακόλουθους τύπους αιτούντων:

  • Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά ιδρύματα
  • ΜμΕ και ελαφρώς μεγαλύτερες εταιρείες
  • Παρόχους τεχνολογίας γενικά
Οι επιλέξιμες χώρες είναι: Κράτη Μέλη της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου), H2020 σχετιζόμενες χώρες και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που δεν αναφέρονται παραπάνω και περιλαμβάνονται στο παράρτημα Α του προγράμματος εργασίας H2020.

Θα δοθεί προτεραιότητα και μοριοδότηση με έναν (1) επιπλέον βαθμό σε κοινοπραξίες που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα μέλος από τις ακόλουθες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Κοσσυφοπέδιο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σερβία.

Οι προτάσεις πρέπει να είναι διακρατικές και μπορούν να υποβληθούν από οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες τύπους οντοτήτων, αλλά η συμμετοχή, τουλάχιστον, μιας ΜμΕ/ ελαφρώς μεγαλύτερης εταιρείας είναι υποχρεωτική και πρέπει να ηγείται της κοινοπραξίας.

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες ΔΕΝ μπορούν να συμπεριλάβουν εταίρους του προγράμματος SMART4ALL.

Υπηρεσία εύρεσης εταίρων

Για αναζήτηση συνεργατών με στόχο την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του SMART4ALL, δημιουργήθηκε η υπηρεσία Matchmaking & Partner Search Service

Ποια είναι τα οφέλη;

  • Οικονομική υποστήριξη έως και 80.000 ευρώ
  • Δημιουργία νέων συνεργασιών
  • Υποστήριξη επιχειρηματική, σε θέματα ηθικής, τεχνολογίας, εύρεσης χρηματοδοτήσεων από διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες
  • Συμμετοχή σε καινοτόμες υπηρεσίες καθοδήγησης

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων FTTE είναι στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:00, ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις