Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OK!Thess: Αιτήσεις για τον 7ο κύκλο επιτάχυνσης μέχρι τις 31/12

Το OK!Thess με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι υποβολές για τον έβδομο κύκλο του προγράμματος θα διαρκέσουν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου με το πρόγραμμα να ξεκινάει στα μέσα Ιανουαρίου αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

To OK!Thess είναι η προ-θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει ως σκοπό την δημιουργία και ανάδειξη μιας νέας επιχειρηματικής κοινότητας στην πόλη μέσω της υποστήριξης εκείνων που επιθυμούν να δοκιμαστούν στον επιχειρηματικό «στίβο».

Τρεις κύκλοι στήριξης διενεργούνται κάθε χρόνο και η ισχύουσα χρέωση είναι €150 ανά ομάδα για κάθε κύκλο. Ο κύκλος τελειώνει με το λεγόμενο Demo Day – μια ημέρα επίδειξης η οποία πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο. Σ’ αυτή καλούνται αφ’ ενός ένας επαρκής αριθμός επενδυτών, αφ’ ετέρου ομάδες που είναι σχετικά ώριμες για επένδυση από όλη την πόλη. Έτσι πετυχαίνουμε κρίσιμη μάζα για ένα καλύτερο match ανάμεσα στις startups και στους επενδυτές.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 140 αιτήσεις από όπου 47 ομάδες επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα. Επτά ομάδες είναι ήδη στην αγορά ενώ μια από αυτές έχει ήδη πωλήσεις άνω των €100.000. Κατά την διάρκεια των έξι προηγούμενων κύκλων έμπειροι εισηγητές και mentors παρέδωσαν επιχειρηματικά εργαστήρια μεταφέροντας πολύτιμες γνώσεις από την πραγματική αγορά.

Το OK!Thess είναι ανοιχτό σε οτιδήποτε προωθεί την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, συνεπώς υπάρχουν και δράσεις που είτε είναι ανοιχτές σε όλη την πόλη, είτε γίνονται σε συνεργασία με τους ανάλογους φορείς. Σ’ αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται αφ’ ενός meetups που προωθούν την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε εστιασμένους τεχνολογικούς τομείς (π.χ meetup ομάδων που χρησιμοποιούν Machine Learning, Blockchain ή άλλες τεχνολογίες) και αφετέρου παρουσιάσεις οικονομικών εργαλείων όπως μικροπιστώσεις. Υπάρχουν επίσης διαγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως το Startup Weekend ή το Match and Develop που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το OK!Thess, την Εθνική Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις