Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Sentio Solutions μεγαλώνει και ανοίγει νέες θέσεις εργασίας

H ​Sentio Solutions​ είναι μια ελληνοαμερικανική Startup η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας και έχει στόχο να βελτιώσει το τρόπο που αντιμετωπίζουμε το τομέα της ψυχολογίας μέσω της τεχνολογίας.

Σήμερα, αναπτύσσει το πρώτο της προϊόν, το ​Feel​, το πρώτο wearable στον κόσμο που αναγνωρίζει και καταγράφει συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και παρέχει στους χρήστες συμβουλές ψυχικής υγείας μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Το Feel αποτελείται από τους αλγόριθμους που έχει αναπτύξει η ομάδα της Sentio, τη συσκευή, την εφαρμογή για το κινητό και έναν πιστοποιημένο σύμβουλο ψυχικής υγείας. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες στη συσκευή και οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης αναγνωρίζουν τη συναισθηματική κατάσταση του χρήστη.

Η εφαρμογή στο κινητό λειτουργεί σαν ένα ημερολόγιο, που δείχνει στον χρήστη πώς ένιωσε και του παρέχει προσωποποιημένες συμβουλές για να βελτιώσει τις συναισθηματικές του συνήθειες, κάτω από την επίβλεψη ενός πιστοποιημένου συμβούλου ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρεία οραματίζεται έναν κόσμο Επαυξημένης Ψυχικής Υγείας (Augmented Mental Health) όπου μέσω της τεχνολογίας της θα παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη και φροντίδα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε κάθε χρήστη.

H Sentio έχει αναγνωριστεί ως «Insurance Shaper of the Year», κι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «Transformative Technology Companies 2017» ως πρωτοπόρος στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Η Startup, έχει λάβει χρηματοδότηση 2 εκατ. δολαρίων, έχει την έδρα της στο San Francisco και γραφεία στην Αθήνα όπου γίνεται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των προϊόντων.

Σήμερα η Sentio αποτελείται από 25 άτομα με εμπειρία στον κλάδο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, της Ανάλυσης Δεδομένων και της Ψυχολογίας. Τους επόμενους μήνες, η Sentio έχει ως στόχο να μεγαλώσει και να ενισχύσει την ομάδα της στην Αθήνα, για αυτό το λόγο αναζητά καταρτισμένα άτομα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας, της ψυχολογίας και της επιχειρηματικότητας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις