Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Bing κοντράρει στα ίσα το Google για πρώτη φορά στα 20 χρόνια

Η Microsoft φέρνει στο Bing το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, το οποίο έχει εκπαιδευτεί στο να απαντά στα ερωτήματα των χρηστών σε φυσική γλώσσα

Το ChatGPT, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που πρόσφατα εντυπωσίασε τη Silicon Valley λόγω της ικανότητας του να χειρίζεται την ανθρώπινη γλώσσα, φέρνει στο Bing η Microsoft, με στόχο να ανταγωνιστεί την Google.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Information, το σύστημα της καλιφορνέζικης εταιρείας OpenAI θα ενσωματωθεί στη μηχανή αναζήτησης Bing τον Μάρτιο. Εξάλλου, όπως γνωρίζουμε η Microsoft έχει επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια στην OpenAI, η οποία έχει ως συνιδρυτή τον Ίλον Μασκ.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του ChatGPT

Το ChatGPT, το οποίο  έχει εκπαιδευτεί να συνομιλεί με τους χρήστες και να απαντά στα ερωτήματά τους σε φυσική γλώσσα, εκτιμάται ότι μπορεί να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο θα  πραγματοποιούνται οι διαδικτυακές αναζητήσεις στο μέλλον. Για παράδειγμα, αντί να δίνει απλώς λίστες με σχετικές διευθύνσεις, η μηχανή αναζήτησης θα μπορούσε να απαντά απευθείας σε ερωτήματα των χρηστών.

Μέχρι στιγμής, το ChatGPT έχει χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για τη σύνταξη σεναρίων, την επινόηση παραμυθιών, τη συγγραφή δοκιμίων, ποίησης, ακόμα και τη σύνταξη προγραμμάτων υπολογιστή.

Η Google, η οποία είναι κυρίαρχη στην αγορά αναζητήσεων εδώ και 20 χρόνια, φαίνεται πως για πρώτη φορά αντιμετωπίζει πραγματικό ανταγωνισμό. Γνωρίζουμε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός αναπτύσσει τις δικές του λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο η Microsoft ελπίζει να την προλάβει. Μάλιστα, η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς έχει ήδη ανακοινώσει ότι το Bing θα εξοπλιστεί με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Dall-E 2 της OpenAI, το οποίο δημιουργεί εικόνες σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις